Geçen hafta, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in ulusal gündeme çıkmasına sebep olan belediye önüne yerleştirilip, yanlışlar sebebiyle birkaçının meydandan kaldırıldığı büstler bu sefer de maliyetleriyle gündem oldu.

Büstlere ne kadar ödendi?

Pandemi dönemi içerisinde Sayın Hilmi Güler’in açılışını yaptığı 20 adet büstün maliyeti belediye web sitesinde açıklanmazken, sosyal medyada dolaşan 240 bin TL iddiaları ortalığı karıştırdı. 

Pandemi döneminde çok mu gerekliydi?

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren, işinden olan, işyeri zarara uğrayan vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde vatandaşa destek kampanyaları düzenlenen bir dönemde, Ordu Büyükşehir Belediyesinin böyle büyük harcamalar yapıp yapmadığı ise kamuoyu tarafından merak ediliyor. 

Fatura müdürlere kesildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce Osmanlı ve Türk tarihine damga vuran kişilerin büstleri belediye önündeki meydana yerleştirilmiş, büstler arasında bulunan Ertuğrul Gazi büstünün 

Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Düzyatan’a benzediği ortaya çıkmıştı. Hatanın fark edilmesinin ardından Engin Altan Düzyatan’a benzeyen Ertuğrul Gazi büstü meydandan kaldırılmıştı. Belediye tarafından başlatılan idari soruşturmada ise fatura Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ile Şube Müdürü Abdullah Özkan’a kesilerek, görevden alınmışlardı.


Alım işinde başkanın imzası yok mu?


Yapılan hatanın fark edilmesinin ardından görevden alınan, “Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ile Şube Müdürü Abdullah Özkan heykelleri kendi iradeleriyle mi aldı, alım işinde başkanın imzası yok muydu?” soruları ise akıllara takıldı. 

 

İadelerin parası alındı mı?


Ertuğrul Gazi’nin büstünün meydandan kaldırılmasının ardından, tartışma konusu olan Cengiz Han ve Timur büstleri de meydandan kaldırıldı. Alanda 17 büst kaldı. Belediye de krize yol açan büstlerle ilgili firmadan kabulün yapılmadığı öğrenilirken; iade edilen büstlerin ne olacağı, iadelerin parasının alınıp alınmadığı da kamuoyunda merak konusu. Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi