Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2’nci oturumu gerçekleştirildi. Başkan Enver Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yatırımlara dair bilgilendirme yapılırken, Büyükşehir’in 2017 yılına ait bütçe kesin hesabı görüşüldü.

Komisyondan gelen ve meclisin bilgisine sunularak oylanan 01.01.2017-31.12.2017 tarihleri arasındaki gelir kesin hesabıyla ilgili raporda, “Belediyemizin 2017 mali yılı bütçe gelir tahmini 405.000.000,00 TL olup, yıl içerisinde bütçeye eklenen 10.000.000,00 ile toplam 415.000.000,00 TL olmuştur. Yıl içinde yapılan tahakkukların toplamı ise 409.814.815,46 TL olup, gerçekleşen tahsilat 391.949.639,17 TL’dir. 2017 yılında tahsil edilemeyen tahakkuklar toplamı ise 17.865.176,29 TL’dir. Gelir bütçesi %95 oranında gerçekleşmiş olup, tahsilat oranının %95,64 olması tahakkuk eden gelirlerin büyük oranda tahsil edildiğini göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yaptığı bilgilendirmenin ardından, mecliste Plan ve Bütçe Komisyonunun Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılına ait bütçe kesin hesabına ilişkin raporu görüşüldü. 2017 yılı kesin hesabına ilişkin gelir ve gider cetvelleri, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“Fidangör’e yakışır bir cadde”

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Süleyman Felek Caddesi’nde yapılan yayalaştırma ve cephe giydirme projesinin son durumu hakkında bilgi vererek “Son aşamasına geldiğimiz projemizin bayramla birlikte açılışını yapmayı planlıyoruz. Zübeyde Hanım Caddesi’nin başlangıcından itibaren Büyükşehir Belediyesinin yanına kadar çalışmayı belli bir aşamaya getirdikten sonra Sırrıpaşa Caddesi için de benzer bir çalışma ihtiyacı doğdu. Sırrıpaşa Caddesi’nde altyapı çalışmasına kısmen girmiştik. 4 bin 116 metrekare yüzey alanı, 600 metre uzunluğunda mermer, yağmur suyu olukları, aydınlatma elemanları ve oturma gruplarıyla birlikte projenin ihalesine çıkıyoruz. Burayı da Süleyman Felek Caddesi’yle uyumlu hâle getireceğiz. Kısa sürede Fidangör’e yakışır bir cadde inşa edeceğiz” diye konuştu.

 

Bunun yanı sıra Altınordu sahilinde yürütülen çalışmanın da bu hafta itibariyle bitirileceğini söyleyen Yılmaz, “Mayıs Yedisi öncesi en azından asfaltlamış olalım dedik.” ifadelerini kullandı.

 

İftar programı başlıyor

Yılmaz, Cuma günü itibariyle Gülyalı’da başlatılacak olan iftar programlarının İstanbul da dâhil olmak üzere bu yıl 28 noktada yapılacağını kaydetti.

 

Fatsa’ya yaya ve bisiklet yolu

Fatsa Meydan Projesi hakkında, proje kapsamında yıkımı yapılamayan bina ile ilgili yasal sürecin sonuna gelindiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda fore kazıkların çakılma işlemi hızlandı. Yılsonu itibarıyla çevre düzenlemesi, otoparkıyla Büyükşehir Belediyemizin en fazla yatırım yaptığı alanlardan biri. Buraya bu zamana kadar 27 milyon TL ile 16 ilçenin bütçesinden daha fazla kaynak aktarımı yaptık.” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndan sonra Atatürk Parkı ile ilgili projelerinin de olduğunu hatırlatan Enver Yılmaz, şunları söyledi: “Fatsa’lı hemşehrilerimiz akıllı bisikletler konulduktan sonra bizden Altınordu ilçemizde olduğu gibi bisiklet yolu ile yaya yürüyüş yolu talebinde bulundular. Ancak bizim projemizin içinde zaten vardı. Yaklaşık 1,2 kilometre uzunluğunda ve 7 bin metrekarelik alanda 3,5 metre genişliğinde bisiklet, 3,5 metre genişliğinde de yaya yürüyüş yolu yapacağız. 4 istasyonda 50 adet akıllı bisikletimiz olacak. Kısa sürede ihalesine çıkacağımız projemizi ilçemizin hizmetine sunmuş olacağız.”

Pazar yeri ihaleye çıkacak

“Bunun yanı sıra Fatsa’da bir de pazar yeri talebi vardı.” diyen Yılmaz, pazar yeri yapımıyla ilgili Fatsa Belediyesi tarafından en yakın zamanda ihaleye çıkılacağını açıklayarak “Bu projenin yüzde 50’sinden sonrasını Büyükşehir’in yapması noktasında kendilerine taahhüt verdik.” ifadelerini kullandı.

Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi