Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nca hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) tarafından desteklenen “Butik Çikolatanın Türkiye’ye Açılan Kapısı Projesi” kapsamında oluşturulan ‘Çikolata Atölyesi’nde verilen butik çikolata üretim eğitim faaliyetini yerinde inceleyen Vali Seddar Yavuz, proje ve üretim hakkında OTSO Başkanı Servet Şahin ve Eğitici Sevim Yavuz’dan bilgi aldı.

 

Projenin, 2016 yılında “İş’de Kadınlar” AB Hibe Programı kapsamında başlatıldığını belirten Eğitici Sevim Yavuz, proje kapsamında ev hanımlarına butik çikolata üretimi yapılmasının eğitiminin verildiğini, AB ve DOKA desteği ile 3 yıldır devam eden projeden çok sayıda ev kadınının istifade ettiğini, 2 kursiyerin kendi işyerini açtığını, 10 kursiyerin ise kendi evinde butik çikolata üretimi yaparak e-ticaret yöntemiyle satış yaptığını söyledi.

 

Emekli öğretmen, ev hanımı, gıda mühendisinden oluşan 30 kadın kursiyerin eğitim aldığı ‘Çikolata Atölyesi’nde, Vali Seddar Yavuz’un eşi Selda Yavuz da butik çikolata yapım aşamaları konusunda bilgi alarak, çikolata yapımında bulundu. 

 

3 yıldır butik çikolata yapımı konusunda kursiyerlere eğitim veren projeyi uygulayan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Oda Başkanı Servet Şahin’i tebrik eden Vali Seddar Yavuz, “Bu proje, çok güzel bir proje. Ordu, fındığın başkenti olan bir şehirdir. İlimizde üretilen fındığın, mamul ürün haline dönüştürülmesi ve katmadeğerinin artırılması için bu tür projeler çok önemli. Bu tür projeleri daha da geliştirmeliyiz. Bu projenin bir özelliği de ev hanımlarını bir meslek sahibi haline getirmesidir. Ev hanımlarımız, bu proje sayesinde butik çikolata üretimini öğrenmiş oluyor. Böylece kendi işyerlerini açma şansına sahip olabiliyorlar veya evlerinde üretim yaparak e-ticaret sistemi üzerinden satışlarını yaparak, ev ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. İlimiz ekonomisine de katkı sağlayan böylesine güzel bir projeyi 3 yıldan buyana büyük bir emek ve başarıyla uygulayan OTSO Başkanımız Sayın Servet Şahin’i ve emek veren herkesi kutluyorum.” dedi.

 

Vali Seddar Yavuz, OTSO hizmet binasındaki ‘Çikolata Atölyesi’ne yaptığı ziyaret ve incelemenin ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’i makamında ziyaret etti.

 

Vali Seddar Yavuz, OTSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Ordu’nun sanayisi, ekonomisi, ticaret hayatı üzerine Oda Başkanı ve yöneticileriyle istişarede bulundu.

 

Fırsat buldukça sanayici, işadamı ve esnafları ziyaret ederek, onlara moral ve motivasyon vermeye çalıştığını ifade eden Vali Yavuz, “İlimizin, ülkemizin gelişmesi, kalkınması sanayici, işadamlarımız ve esnaflarımız sayesinde olacaktır. Yarattıkları istihdam ve ödedikleri vergilerle, iş dünyası bizim baş tacımızdır. Her daim sizlerin yanında olduğumuzu ve her türlü sorununuzla yakından ilgileneceğimi bilmenizi isterim. Yeni yatırımlar oldukça, yeni iş sahaları açıldıkça, ilimizdeki işsizlik azalacaktır. Onun için işadamlarımızın önünü açacak ve onların işlerini kolaylaştıracak bir anlayış ve yaklaşım içinde hareket ediyoruz” diye konuştu.

 

Vali Seddar Yavuz’dan her daim destek ve yardım gördüklerini dile getiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, iş dünyasına gösterdiği ilgi, alaka ve destekten dolayı teşekkür etti. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi