Gençlerin okulda aldıkları eğitime katkı sağlamak, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olmak amacıyla ilk olarak Altınordu ilçesinde hayata geçirilen Mimar Sinan Bilgi Evi, başarısını TEOG sınavıyla tescilledi. 20 Mart’ta bilgi evine kayıt yaptıran, 12 Haziran’a kadar fen bilimleri, matematik ve Türkçe hazırlık derslerine katılarak 13 hafta boyunca eğitim alan ve 4 deneme sınavına giren 43 öğrenci çeşitli liselere yerleşti.

 

5 öğrenci 460 üzerinde puan aldı

 

Mimar Sinan Bilgi Evine ikinci dönem kayıt yaptıran, öğretmenlerin ilgisi ve yapılan ders tekrarları ile başarı elde ettiklerini ifade eden öğrenciler, “Burada çok iyi bir ortam var. Okulda aldığımız derslerin tekrarını yaparak test çözüyoruz. Mimar Sinan Bilgi Evi sayesinde, deneme sınavlarında ilk dönem yaptığımız yanlış sayısı düştü. Eğitmenlerimizin ilgisi ve anlayışı, anlamadığımız noktalarda yoğunlaşarak ders anlatımı yapması dersleri daha iyi anlayıp kavramamızı sağladı. Bu başarıyı elde etmemizi sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz başta olmak üzere, emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

TEOG sonuçlarına göre iyi liselere yerleşen öğrencilerin aldıkları puan ve kazandıkları okullar ise şöyle: Sudenur Durak- Ordu Fen Lisesi (497), Sefer Şahin-Ordu Fen Lisesi (489), Beyza Barut-Ordu Anadolu Lisesi (480), Ahmet Emre Üste-Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi (471) ve Şura Durak-Ordu Başöğretmen Anadolu Lisesi (466 ). Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi