Kaya, açıklamasında şunları söyledi: "İktidar partisi, 500 binden fazla üreticiyi ve milyonlarca insanımızı doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen fındık konusunun araştırılmasına acaba neden karşı çıkıyor? Fındık üreticisinin sorunlarının ortaya çıkarılıp çözüm önerilerinin konuşulmasından neden rahatsızlık duyuyor iktidar partisi? Fındık üreticisinin yabancı tekel ve tüccarlara ezdirilmemesi için her şeyin yapılacağını açıklamadılar mı?

Hatta birileri kendini alamayıp, fındık fiyatının 20-30 TL’ye çıkacağını söylememiş miydi? Bu sözler verildiğinde dolar kurunda fahiş bir yükseliş olmamıştı. Ama buna karşın ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de iktidarın diğer sözcüleri verdikleri sözlerini tutmadılar!

Fındık üreticisine büyük bir haksızlık yapılmıyor mu? Başta kamu zamları olmak üzere iğneden ipliğe yüzde 25’ten yüzde 100’e zam yapılırken, fındık üreticisi hala geçen yılki fiyata fındık satmaya zorlanıyorsa; akıl, vicdan, insaf ve devlet adamlığı ölçülerinde bunu kabul etmek mümkün olabilir mi?" Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi