Sezona tecrübeli oyuncularla başlayan ancak ekonomik sorunlardan dolayı genç oyuncularla sezonu tamamlayarak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki 3.yılında küme düşme üzüntüsü yaşayan Orduspor Kadın Basketbol Takımı genç oyuncusu Elvan Erva Taşlı hem geride bıraktığımız sezonu hem de gelecekteki hedeflerinden bahsetti.
20 yaşındaki forvet oyuncusu Elvan, zorunlu da olsa Avrupa’nın en iyi liginde 11 maçta görev alırken, büyük hedeflerinin olduğunu ve geride kalan sezonda bunun adımları atmaya başladığını belirtti.

Orduspor ile sezon başı kampında da yer almıştın ? Sezon sonlarına doğru diğer genç arkadaşlarınla birlikte şans forma 
giydin. Peki tanımayanlar için kısaca Elvan Taşlı kimdir ?


9 Eylül 1994 yılında Giresun’da doğdum. Babamın izinden giderek mücadeleci, hırslı bir şekilde koyduğum büyük hedefleri yerine getirmeye çalışan biriyim.

”EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAM OLDU”

Basketbola ne zaman başladın. Kimler sana destek oldu ?


16 yaşında Giresun’da küçük bir yerde basketbol altyapısını aldım. En büyük destekçim tabiki babamdı. Her zaman yanımda oldu. Benim en büyük destekçim, örnek aldığım ve beni bu seviyeye getirmede büyük emeği geçen her zaman babam oldu.

ÇOK HEYECANLANMIŞTIM”

İlk kez ligin Beşiktaş karşısında parkeye çıkmıştın ? O anları anlatır mısın ?


Beşiktaş maçı benim için basketbol hayatım boyunca ilk tecrübe edindiğim maç oldu. Benim için çok farklı bir atmosferdi. Çok heyecanlanmıştım. O gün benim için çok büyük bir tecrübe oldu.

Zorlu şartlar altında sezonu tamamladınız ? Geride bıraktığımız sezonda takımın ve kişisel olarak kendi performansını değerlendirir misin ?


İlk olarak sezon başı tecrübeli takımdık. Biz gençler olarak çok şey öğrendik. Sezon sonuna doğru maddi sıkıntılar yaşayınca biz forma giydik. Bu şartlarda güzel mücadele ettiğimiz maçları geride bıraktığımızı düşünüyorum. Kişisel olarak ise sezon başı takımın en tecrübeli ismi kaptanımız Gülşah Akkaya bize örnek oldu. Eksiklerim çok olduğunu biliyorum. Tecrübeli insanlardan yeni bilgiler öğrenerek kendimi her zaman geliştirmeye çalıştım.

Genç yaşında Avrupa’nın en üst düzey liginde 11 maçta görev aldın. Gelecek olarak hedeflerin neler ?

Bir sezon bitti artık yeni bir sezona gireceğiz. Bundan sonraki hedefim, daha çok çalışarak, daha fazla tecrübe kazanarak daha çok süre almak olacak.

”4 YIL ÖNCE FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİM TAKIM ARKADAŞIM OLDU”

Kaliteli isimlerle aynı takımda ve karşılıklı oynadın. Bunların arasında örnek aldığın
isimler var mıydı ?


Örnek aldığım isimler arasında Jelena Milovanovic, Gülşah Akkaya ve Clarissa Santos var. Hatta 2014 yılında Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçlarını izlemek için İstanbul’a gitmiştim. Sırbistan maçı sonrası Jelena Milovanovic ile fotoğraf çektirmiştim. Bu sezon başında ise onunla parkede takım arkadaşı olarak mücadele etme fırsatını yaşadım.

Son olarak Orduspor forması ile geride bıraktığın sezonda unutamadığın anın var mı ?


Tabiki tecrübe kazandığımı düşündüğüm sezonda birçok unutamadığım anım oldu. Benim için en önemlileri ise tarihimizde ilk kez gruptan çıkarak son 16’ya kaldığımız Euro Cup maçları oldu.
Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Röportaj
Editör: Haber Merkezi