YEŞİL DOKU KORUNACAK

Yapılacak yeni valilik binası ile ilgili Enver Yılmaz’ın endişelerini dinlediğini ifade eden Balkanlıoğlu; “Karayolları arazisi hükümet konağı yapılması için takas edilmiş ama halkımız bir duyarlılık örneği gösterdi. Belediye Başkanı Enver Yılmaz da endişelerini dile getirdi ve kendisine hak verdim. Yeşil dokunun bozulmayacağını, endişelerin giderileceğini dile getirdim. O alandaki mevcut hangarı kaldırıp yerine doğayla uyumlu binalar yapılacak” dedi.

ARAMIZDA ÇELİŞKİ YOK

Binaların şehirlere güzellik katması gerektiğini söyleyen Balkanlıoğlu; “Mevcut araziye güzellik katacak, dokuyu bozmayacak, belediyenin de her türlü endişesini giderecek bir yapı üzerinde çalışıyoruz. Kamu binalarının şehrin farklı bölgelerine dağılması trafiği de rahatlatıyor ama yaparken vatandaşın, belediyenin haklı taleplerini asla göz ardı edemeyiz. Aramızda sanıldığı gibi bir çelişki yok. Uyum içerisinde çalışmaya devam” diye konuştu.

İHALE AĞUSTOS AYINDA

Valiliğe bağlı bütün birimlerin yeni alanda yer alacağını söyleyen Balkanlıoğlu; “Milli Eğitim, Defterdarlık, Tarım Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü gibi kurumları dahil bünyemize alabileceğiz. Bina tek bir kütle halinde değil, parça parça binalardan oluşacak. Şu anki bina ise kent müzesi olarak değerlendirilebilir. Proje çalışması devam ediyor, 2 ay sonra elimize geçecek. Ağustosta ihalesi yapılır diye umut ediyoruz. İnşaata bu yıl başlamak zor” dedi. Ordu YORUM/Neşe ÇAKAR

 

 

Editör: Haber Merkezi