Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇakmaK ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Atatürk Anıtı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Valilik Makamında, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü kutlamaları, Ordu Lisesi önünde yapılan törenle devam etti. Burada düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Erol Taşçı, ”Mazisi şan ve şerefle dolu olan bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresiyle düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk milletinin ve bağrından çıkardığı ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos zaferi ile milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı Özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil, dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 ağustos zaferinin 92'inci yıldönümünde, böyle bir milletin mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Tarihimizin şanını, atalarımızın yüceliğini ordumuzun cesaretini, Türk'ün karşı konulmaz gücünü, tüm dünyaya tek kelime ile anlatan 30 ağustos zafer bayramımız, kutlu olsun”diye konuştu.

Jandarma Üsteğmen Erol Taşçı’nın konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekipleri tarafından bir gösteri sunuldu. Ordu Lisesi önündeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, tören geçişi ile sona erdi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi