Selin etkili olduğu bölgelerde çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “ Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla sel bölgesine gelerek bizzat incelemelerde bulunduk. Tüm ekip ve ekipmanlarımız gece gündüz demeden çalıyor” dedi.


“Bütün ekipler ile sahadayız”

Sel afeti sonrası çalışmalar hakkında bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, “Yağışın etkisini gösterdiği akşamdan itibaren Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla afetlerin oluştuğu bölgelere gelerek inceleme yaptık. Zarar gören ilçelerimizin belediye başkanlarıyla diyaloglar kurduk ve zararları gidermek adına incelemeler başlattık. İlçemizde etkili olan yağış kaya parçalarını kopararak yolun bakslı geçidini tamamen kapamış. Ekiplerimiz ile kapanan yollarımızı hizmete açıyoruz. Suyun etkisiyle bozulmuş olan yollarımızı onaracağız. Tüm ekip ve ekipmanlarımız gece gündüz demeden çalıyor. Çok şükür ki can kaybımız yok” şeklinde konuştu.


“Yaralar kısa sürede sarılacak”

Akkuşta etkili olan yağış sonrası yaraların biran önce sarılacağını ifade eden Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, “Dün itibariyle bölgemizde etkili olan yağış dolayısıyla zarar gören vatandaşların evlerini tespit ettik. 5 evde maddi bir hasar oluşmuş durumda. Vatandaşlarımızın bu aşamada bize sabır göstermelerini diliyoruz. Gerçekten bölgemizde büyük bir afet oldu. Dolayısıyla 23 iş makinasıyla çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnsanlarımızı mağdur etmemek için öncelikle ulaşımı kolaylaştırıyoruz. Daha sonra diğer yaralarımızı sarmak adına çalışıyoruz. Yağmur yağdığından itibaren irtibata geçtiğimiz başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Genel Sekreterimiz Coşkun Alp’e ve ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Manevi ve ekipman anlamında bizlere ciddi destek verdiler. Bütün ekiplerimiz ve personellerimiz ile arazideyiz” diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi