Cadde ve sokakların belediyeler tarafından ücretli otopark ilan edilerek kiraya verilmesini yargıya taşıyan Burdur Tüketicileri Koruma Derneği’ni haklı bulan Danıştay, “Yolların amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği” gerekçesiyle düzenlemeyi iptal etti. 


Ordu’da da benzer bir uygulama ile cadde ve sokaklar belediye tarafından ücretli otopark olarak kullanılıyor. Süleyman Felek Caddesi’nin başından itibaren tüm cadde ORBEL tarafından işletilerek, vatandaşa ilk 15 dakika ücretsiz, 30 dakikası 1 TL’den başlayan fiyatlarla kiralanıyor. Burdur’da verilen kararın ise tüm Türkiye’de emsal niteliğinde olacağı vurgulanıyor.

 

Burdur Tüketiciler Derneği 5 yılı bulan bir hukuk mücadelesi sonucu, sadece Burdur’daki uygulamayı değil, tüm Türkiye’de cadde ve sokaklardaki ücretli otopark uygulamasını durduracak emsal niteliğinde bir karar çıkartmış oldu. Caddelerin ücretli otoparka dönüşmesinden şikayetçi olan Ordulu vatandaşlar ise kararın Ordu’da da uygulanmasını istediklerini belirterek, cadde ve sokakların amaçlarına uygun olarak kullanılması gerektiğini belirttiler. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

 

Editör: Haber Merkezi