Ziyarette Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çiğdem Çolak Müdür Yardımcısı Sülin Çelik, Muhasebe ve Finansman Alanı Öğretmenleri İlhan Yılmaz, Odamız Üyesi Sebahat Özyılmaz, Yeşim Sönmez ve Ayşegül Şaşmaz katıldı.

Ziyaretçileri Oda Başkanı Bahadır Baş, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kılıç, TESMER Başkan Yardımcısı Tuğrul Odabaş, TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yavuz ile Teknoloji ve E-Uygulamalar Komisyonu Başkanı Durmuş Baştuğ karşıladılar.

“Kendinizi geliştirmelisiniz”

Ziyarette muhasebe mesleğini değerlendiren Oda Başkanı Bahadır Baş; Değerli öğrenci arkadaşlarım sizleri Ordu Mali Müşavirler odasında ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. 1-7 Mart Muhasebe Haftası bizler için çok önemli, dünya da Muhasebe mesleği yasal statüye 100 yıl önce kavuşmuştur. 1880’li yılların sonunda İngiltere’de, Fransa’da, Almanya ‘da Mali Müşavir unvanını tanımışlar ve yasal statü kazanmış. Bizim ülkemizde 1990 yılında yasalaşmış, henüz 30 yıl oldu Mali Müşavirlik mesleği yasal statüsünü kazanalı, yetmiş yıllık bir açığımız var bunun içinde 1-7 Mart Muhasebe haftasını kutluyoruz. Toplumda farkındalık yaratmak, bireyler de bir iz bırakabilmek, Mali Müşavirlerin ne iş yaptığını kamuoyu ile toplum ile paylaşıyoruz. Türkiye’de Muhasebeyi etkileyen 4 büyük olay var. 1984 KDV Kanunun çıkarılması, Mali Müşavirlik mesleğini bir yere taşıdı. 1994 yılında Tek Düzen Hesap Planının Yasalaşması, ile muhasebe mesleğine ortak dil, ortak bilgi kültürünü getirmiştir. 2004 yılında E-Beyanname, 2014 yılında E-defter, e-Fatura uygulamaları başlandı. Son 40 yılda muhasebe alanındaki radikal değişimler var. 2024 yılında bizleri ne gibi değişimler bekliyor. Benim görüşüm bürolarımızda artık klasik muhasebe bitecek. Sanal muhasebe yapacağız. Sizler geleceğin mali müşavirleri, geleceğin nitelikli muhasebe ara elemanlarısınız bu sizi ön plana çıkarmaz sizler kendinizi geliştirerek aranan elaman olmalısınız. Bunun için çok çalışmalısınız. Hayatta çalışan çabalayan bir adım önde oluyor. Hayatınızda farkındalık yaratmalısınız ki sonuçlar sizleri sevindirsin.” dedi. Haber Merkezi

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi