Kendi bünyesinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra 752 km’lik sıcak asfalt ihalesi için de yüklenici firma yetkililerinin hazırlıklarının devam ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, “ İhale ettiğimiz 752 kilometre sıcak asfalt ve Büyükşehir Belediyesinin kendi ekip ve ekipmanıyla yürüttüğü 250 kilometrelik asfalt ile toplamda 1000 km’lik yatırım hayata geçecek. Güzergahın boyutunu tarif edecek olursak; Ordu'dan başlayıp Edirne'ye kadar ulaşıyoruz” dedi.


4 BÖLGEDE YOLLAR ELDEN GEÇİYOR…


Geride bıraktığı 7 aylık süre içerisinde özellikle su ve yol konusunda hazırladığı proje ve hayata geçirdiği yatırımlarla vatandaşlardan taktir toplayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, 4 bölgede oluşturduğu hizmet ağında, kilometrelerce yolu da elden geçiriyor. Sıcak asfaltın yanı sıra mevcut yollarda da iyileştirmelerini sürdüren Büyükşehir, kısa bir süre sonra başlayacak olan 752 km’lik asfalt çalışmaları ile Ordu’nun her noktasında ulaşımı sağlıklı bir yapıya kavuşturacak. 


EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR…



Başkan Enver Yılmaz, yoğun çalışma temposu içerisinde son bir haftada toplam 4 bölge de; 33.90 km stabilize yol, 25,50 km asfalt bakım çalışması, 3,35 km onarım, 63 km hendek temizliği ve 93 km. de reglaj çalışması yapıldığını belirtirken, “Bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesinin kendi bünyesinde verdiği hizmetler kapsamında yürütülüyor. Bilindiği gibi kısa bir süre önce 752 km’lik asfalt ihalesi için şantiye alanlarının oluşumuna başlanmıştı. Şu anda çalışmalar hızla ilerliyor. Ekipler her noktada yapılacak olan asfalt yollar için ölçümlerine devam ediyor. Bir yandan yolların projeleri hazırlanırken, diğer yandan da sanat yapılarının çalışmalarına başlandı. Yolları koruyucu olarak taş istinat duvarları yapılıyor” dedi.


LABORATUVAR BİLE OLUŞTURULDU…KULLANILAN HER MALZEME TEST EDİLECEK…



Başkan Enver Yılmaz, yürütülecek çalışmalardaki kalite ve standartlara da büyük önem verdiklerini söyleyerek, “ Her zaman söylediğimiz bir şey vardı; ‘Yapılacak olan yollar vatandaşlara 15-20 sene hizmet verecek kalitede olacak’ diye. İhale kapsamında merkez şantiyemizde laboratuvar bile oluşturduk.  Çalışmalarda kullanılacak her malzemenin bu laboratuvar da deney ve analizleri yapılacak. İlk etapta yolların alt yapılarını hazırlayan ekipler, daha sonra asfalt çalışmalarına başlayacak.  İhale ettiğimiz 752 kilometre sıcak asfalt ve Büyükşehir Belediyesinin kendi ekip ve ekipmanıyla yürüttüğü 250 kilometrelik asfalt ile toplamda 1000 km’lik yatırım hayata geçecek. Güzergahın boyutunu tarif edecek olursak; Ordu'dan başlayıp Edirne'ye kadar ulaşıyoruz” diye konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi