Karadeniz Bölgesi’nin turizm cazibe merkezlerinden biri olan Çambaşı Yaylası’nın yatırım ve hizmet kalitesinin artırılarak turizmin kalitesinin geliştirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Son yıllarda yaylada gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte bölgede iki adet günübirlik tesis, iki adet ticaret tesisi, sağlık tesisi ve idari bina, buz pisti, konuk evi ile telesiyej hatları yapılmıştı. Son olarak yatırım anlamında bir adım daha ileriye gidilerek Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından turizm yatırım belgesi başvurusunda bulunuldu.

 

Turizmde kullanılacak tesisler geliştirilecek

 

Turizm yatırım belgesinin kazanımları hakkında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırım belgesi almak için başvuruda bulunuldu. Bu belge ile turizmde kullanılacak tesislerin geliştirilmesi ve kalitenin yükseltilmesi sağlanacak.  Turizm yatırım belgesi ile enerji destekleri, taşınmaz malların turizm amaçlı kullanımı, turizm kredileri, orman fonuna katkının taksitlendirilmesi, su ücretlerinin bölgede uygulanan en düşük tarife üzerinden ödenmesi, haberleşme kolaylıkları, personel çalıştırılması, turizmi geliştirme fonu kolaylıkları, seyahat acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu ile sağlanan kolaylıkları ile işletme kredisi ve telekomünikasyon kolaylıklarından yararlanılabilecek” diye konuştu.

Turizm yatırım belgesini alabilmek için ağaç röleve planı, ağaçlandırma ve 3 yıllık bakım bedeli ile çeşitli evrakların hazırlanması amacıyla yaklaşık 80 bin TL harcandı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi