Geç Kalma Genç Gel’…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlana gelen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” bu yıl 13-17 Ekim tarihleri arasında ülke çapında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Son yıllarda her kutlamada farklı bir konunun öne çıkarıldığı hafta için bu yıl “Cami ve Gençlik” teması tercih edildi.
Cami ve Gençlik’ temalı, Cami ve gençliğin önemine ilişkin değerlendirmelere süreklilik kazandırmanın hedeflendiği hafta boyunca, camilerde yapılacak gençlik buluşmaları, üniversite ve öğrenci yurtlarına yönelik seminer ve paneller, sanat sergileri, gençlik çalıştayları, engelli gençlerle buluşma programları ve cezaevlerindeki gençlerle buluşma programları gibi pek çok etkinlik düzenlenecek.
Altınordu İlçesi Atik İbrahim Paşa Camii önünde öğle namazı çıkışı hafta ile ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına İl Müftü Vekili Mesut Öztürk, Altınordu Müftü Vekili Saim Şirin, Altınordu Müftülük Şube Müdürü Fatih Özdemir, Ordu Din Görevlileri Dernek Başkanı Ahmet Gündoğdu, din görevlileri ve cemaat katıldı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı toplantısında konuşan Müftü Vekili Mesut Öztürk şunları ifade etti;
 
Ahmet Cemal Mağden Camiinde Cami ve Gençlik buluşuyor…
Cami ve Gençlik buluşmaları çerçevesinde 14 Ekim 2014 Salı günü saat; 13:30’da Ahmet Cemal Mağden cami bahçesinde Gençlik buluşması programı icra edilecektir.
Ordu Din Görevlileri Derneği ve Kızılay işbirliği ile kan bağış kampanyası düzenlendi...
Camiler Ve Din Görevlileri haftası boyunca Orta cami yanında Ordu Din Görevlileri Derneği ve Kızılay işbirliği ile gerçekleştirilen kan bağış kampanyasında kızılay ekibince kan bağışı alımına devam edilecek.
Bu hafta kapsamında 21 Ekim 2014 Salı günü saat; 13:30’da Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük salonunda Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ünal tarafından ‘Cami ve Gençlik’ konulu bir konferans verilecektir. 
Camiler ve Din Görevlileri haftasının başta din hizmeti yürüten din gönüllüsü meslektaşlarıma, camiamıza ve ülkemize hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan dua ve niyaz ederim.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Cami ve Gençlik Temasının sloganı ‘GEÇ KALMA GENÇ GEL’ olarak belirlenmiş olup aracılığınız ile gençlerimize seslenmek istiyorum Gençler, geç kalmayın genç gelin, şehrin kalbi olan Camilerimizde buluşalım.’Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi