Çarşı pazarda bayram hareketliliği başladı. Kurban bayramı ile okulların açılışını aynı döneme denk gelmesi esnafı sevindirdi. Geçmiş yıllara nazaran hareketliliğin her geçen dönem azaldığını belirten esnaflar ise özellikle geçen yıl fındığın olmaması sebebi ile hiç iş yapamadıklarını, bu yıl ise bekledikleri hareketliliği yakalamak istediklerini belirtti.

“Hareketlilik memnun edici”

Tekstil işi ile uğraşan esnaf Adem Şahin, tekstil sektöründe her dönem bir hareketlilik yaşandığını belirterek, bayram dönemlerinde bu hareketliliğin iki katına çıktığını söyledi. Yaşanan hareketlilikten dolayı memnun olduklarını ifade eden Şahin; “Bayramlarda çarşı pazara hareketlilik geliyor. Bu da esnaf açısında memnun edici. Küçük esnafın vatandaş tarafından tercih edilmesi bizleri sevindiriyor.” dedi.

“Piyasalar dengesiz”

Piyasalardaki dengesizlikten dolayı beklenen hareketliliğin olmadığını belirten Kaya Kocakel; “Esnafın genel durumu iyi değil. olması gereken hareketlilik yaşanmıyor. Ülkenin içinde bulunduğu karmaşa ekonomiyi etkiliyor. Bu da küçük esnafa yansıyor. Geçen yıla göre bu yıl çok çok iyi. Fındığın olmamasından dolayı geçtiğimiz iyi çok durgun geçti. Vatandaşım alım gücü yoktu. Bu yıl ki hareketlilik bu anlamada güzel.” diye konuştu.

“Geçen seneye göre satışlar iyi”

Okul kıyafetleri satan Oktay Tut, geçen seneye göre fiyatların değişmediğini belirterek; “Çarşı pazarda yaşanan hareketlilik şu an güzel. Okul alışverişlerinin de başlamasıyla vatandaş eksiklerini tamamlamak için çarşı pazara koştu. Okul kıyafetleri 130-160 TL arasında değişiyor. Geçtiğimiz yıl küçük esnaf çok zor durumda kaldı. Borçlar ödenemedi. Bu yıl fındık mahsulü iyi. Fiyat biraz daha yüksek olursa hem vatandaş hem de esnaf için daha güzel olur.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi