Platform adına açıklama yapan Ertuğrul Gazi Gönül, “2 Nisan 2016 Cumartesi günü yerel bir gazetede “Rıhtım Projesine İlk Kazma Vuruldu” başlıklı haberde, Büyükşehir Belediyesi tarafından denizin 9 metre doldurularak yapılması planlanan Altınordu Rıhtım Projesi’nde altyapı çalışmalarının başlandığı belirtiliyor. Ancak, bir işletme tarafından yargıya taşınarak yürütmesi durdurulan alana ekiplerin müdahale edemediğine değiniliyor.” diyerek Platform olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne verdikleri dilekçeye verilen yanıtın farklı olduğunu söyledi.

 

Proje tasarım aşamasında!

 

Ertuğrul Gazi Gönül, “Projenin bir kopyasının, Bilgi Edinme Hakkı Kanununun ilgili hükümlerine göre tarafıma verilmesi için 14 Mart 2016 tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bir dilekçe verdim. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Şube Müdürlüğü tarafından, 24 Mart 2016 tarihli yanıtta “Altınordu Rıhtım Alanı için yapılması düşünülen proje tasarım aşamasında olup henüz tamamlanmamıştır.” denilmektedir. Henüz tamamlanmamış bir proje için altyapı çalışmalarının başlaması yasa dışı olmuyor mu? dedi.

 

Deniz dolgusuna karşıyız!

 

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu olarak deniz dolgusunun doğal denge bakımında sakıncalı olduğunu belirten Gönül, “ Karadeniz’in sahilini koruyan tek ili olan Ordu, örnek gösteriliyor. Koşu yolu, park, bisiklet yolu yaşanabilir bir şehir için olması gereken hizmetlerdir. En güzeli, bu yanlıştan dönülerek ‘deniz doldurma’ sevdasında vaz geçmektir.” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi