Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Ordulu vatandaşlar mitinge yoğun katılım gösterdi.

Gereken ders 31 Mart’ta verilir…

Saadet Partisi’nin Ordu büyükşehir belediye başkan  adayını eleştiren Erdoğan; “Ordu’da başkan adayı bir isim benim arkadaşım olduğunu söyleyerek oy devşirmeye çalışıyormuş. Beraber yola çıkarsın ama yolda eğer arkadaşını satarsan o zaman Ordulu ona ne deneceğini iyi bilir. Bizim dostlarımız burada, bizde dostluk pazara kadar değil mezara kadar. Terör örgütüyle bir olup bize parmak sallayan kişiyle bizim ne muhabbetimiz ne de dostluğumuz olur. Seni milletvekili yapacağım, bakan yapacağım; sen bizi satacaksın, sattıktan sonra da sıkılmadan kalkacaksın sağda solda pazarlamaya yelteneceksin. Ordulu kardeşlerim onun Ordulu olması sizi bağlar mı? Gereken ders 31 Mart’ta o kişiye verilir. Bu kişi Ordu’ya yapılan her hizmete sahip çıkıyormuş, sen kimsin? Ak Parti’nin gücünü kendilerine mal edenler en başta Ordu’ya saygısızlık ediyor demektir. Bu şehre ne yapılmışsa altında sadece Ak Partinin kadroları mevcuttur. Dava adamı olmak pazara kadar olmaz, ölene kadar olur.” diye konuştu.

Ordu’yu özel olarak takip edeceğim!

Ordu’dan rekor beklediğini ifade eden Erdoğan, “Rekora var mıyız? Seçim gecesi Ordu’nun sonuçlarını özel olarak takip edeceğim. 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz?” dedi.

Son 17 yılda 21 katrilyon TL yatırım

Ordu’ya son 17 yılda 21 katrilyon TL yatırım yapıldığını ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Eğitimde 3 bin 547 adet yeni derslik inşa ettik. Ordu Üniversitemiz 21 bin öğrencisi ile bölgesinin yükselen yıldızı. Öğrenciler için 3 bin 336 kişi kapasiteleri yurtlar açtık. Birkaç yıla kadar merkezde bin kişi kapasiteli bir yurt daha açıyoruz.

Ordu, Ünye, Fatsa’ya gençlik merkezleri, Altınordu’ya spor kompleksi, yüzme havuzları, futbol sahaları kazandırdık. 20 bin seyirci kapasiteli stadyumun yapımında sona geliyoruz. Önümüzdeki sezona yetiştireceğiz.

Şehir hastanesinin ihalesi devam ediyor

900 yataklı Ordu Şehir Hastanemizin ihalesi devam ediyor, yapımına inşallah en kısa sürede başlanacak. Ayrıca Ordu Eğitim Ve Araştırma Hastanemizi bir ek bina ile büyütmeyi planlıyoruz. Gölköy’e 50 yataklı bir devlet hastanesi yapacağız.”

Yol medeniyettir…

“Ordu’nun zorlu coğrafyasında yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda 33 tünel açarak yolları kolayladık.” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplam maliyeti 2 katrilyon olan içinde 11 adet köprü ve 6 adet tünelin olduğu ordu çevre yolunda yeni köprüyü 2 adet çift tüp tüneli tamamladık. Yolun kalan kısımlarını önümüzdeki yıl sonuna kadar bitiriyoruz.

Korgan-Çamiçi ve Kumru-Korgan-Çamiçi ayrımı yolu da gelecek yıl tamamlanacak. Ordu-Ulubey ayrımı, Kabadüz-Çambaşı yolunu, Ordu-Topçam ayrımı, Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunu ve Aybastı-Reşadiye yolunu bir sonraki yıl tamamlayacağız.

Fatsa-Aybastı yolu ve Terme-Ünye ayrımı İkizce yolunu ise 3 yıla kadar bitireceğiz. Sel felaketi sebebiyle kullanılamaz hale gelen köprüleri onarıyoruz. Sahil yolundaki köprüyü hizmete açtık mı, anında bitirdik mi? Bu felakette hasar gören 10 köprüyü inşallah bu ay içinde, kalan 2 köprüyü de Mayıs ayında açıyoruz.”

Havalimanında yolcu sayısı arttı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı şehre kazandırdıklarını söyleyen Erdoğan, havalimanının yolcu sayısının geçen yıl 1 milyon 86 bini geçtiğini belirtti.

 “Fındık üreticilerini destekliyoruz”

Ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticileri desteklediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Ordu'ya 10 milyon avroluk bir yatırımla bal araştırmaları merkezi kurduk. Böylece dünya arı ürünleri ihracatında ülkemizin payını daha da artırmayı hedefliyoruz. Son 17 yılda biz çiftçilerimize ne kadar tarımsal destek verdik biliyor musunuz? 3,1 katrilyon lira tarımsal destek verdik. Son 17 yılda. Şehrimizde 2 organize sanayi bölgesi, 1 araştırma geliştirme merkezi kurduk. Ayrıca Ordu ve Ünye'ye yeni birer organize sanayi bölgesi kuruyoruz, proje çalışmaları devam ediyor. Fatsa'daki mevcut organize sanayi bölgesini de genişletiyoruz. Buralarda üretim başladığında inşallah 10 bin 600 kişiye istihdam sağlanacak.”

Ordu Çevre Yolunun 1. etabı açıldı

Erdoğan’ın konuşmasının sonunda Ordu Çevre Yolunun 1. Etabının açılışı canlı yayınla gerçekleştirildi. Açılış öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan çevre yolu hakkında bilgi verdi. Turhan, yaz aylarında oluşan turizm yoğunluğu nedeniyle şehir içi trafiğinin zaman zaman 1 ile 1 buçuk saat tuttuğunu belirterek, bu sürenin kısalacağını söyledi. Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

Editör: Haber Merkezi