Fatsa’daki siyanürle altın ayrıştırması yapacak olan işletmeyi protesto etmek için 25 Ocak 2015 tarihinde yapılan yürüyüş ve miting hakkında açılan davanın  Fatsa 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması yapıldı.

 

Kaymakamlığın izin verdiği güzergah sınırlarının dışına taşan yürüyüşün suç teşkil ettiğini belirten hakimin konuyla ilgili sorusu üzerine tertip komitesi üyeleri daha önce savcılıkta verdikleri ifadeyi tekrarladılar. Suçlamayı kabul etmediler, yürüyüşün Anayasal bir hak olduğunu, trafiğe engel olmadıklarını, kimseyi rahatsız etmediklerini belirttiler. Ayrıca, yürüyüşe katılanların sayısının çok olduğunu, yürüyüş başladıktan bir süre sonra güzergah sınırlarını aşan kalabalığa müdahale edemediklerini söylediler. Emniyet güçlerinin de hiçbir müdahalesi olmadığını, hiç kimseye maddi ve manevi bir zararlarının olmadığını ifade ettiler.

 

Duruşmanın bitiminden sonra tertip komitesi üyelerinden İsmet Atar, “Biz kimseyi öldürmedik, hırsızlık yapmadık, kimseye zarar vermedik. Sadece yaşadığımız yerleri savunuyoruz. Bizi jandarmayla, mahkemeyle baskı altına almak istiyorlar. Valiyle görüştüğümüzde yürüyüş ve mitingin bizim yasal hakkımız olduğunu söylemişti. Şimdi bizi cezalandırmaya kalkıyorlar.” dedi. Duruşma 15 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi