AK Parti Lideri Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında yarın gerçekleşecek görüşme öncesi Almanya’daki ‘büyük koalisyon’u örnek gösteren CHP Genel Sekreteri Tekin, “Pazartesi günü Angela Merkel kadar cesur, ‘büyük Türkiye’ hedefine odaklanmış bir Davutoğlu görmek istiyoruz. Sonuç alınmazsa salı sabahı Sayın Davutoğlu görevi iade etmeli” dedi.

 

İstikşafi görüşmelerin ardından yarın saat 18.00’de bir araya gelecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki parti heyetlerinin hazırladığı raporlar ışığında gelinen noktayı değerlendirecek.

 

Bedelini ağır öder

 

Almanya’da Kürt sorunu yok, ekonomik sorun yok, dış politikada sorun yok, eğitimde sorun yokken ülkenin çıkarları için büyük koalisyon kuruluyor da Türkiye’de niye kurulmuyor? Türkiye’de ‘büyük koalisyon’ kurulursa en başta ekonomik sorunlar çözülür, kutuplaşma azalır. Türkiye’nin dış politika, Kürt sorunu başta olmak üzere 5 temel sorununa çözüm bulunur. Bu yangından ilk kurtarılacak olan bu 5 temel sorundur. AB süreci ve demokratikleşme hızlanır. Bu koalisyonun kurulmasını kim engellerse bedelini ağır öder.

 

Görevi iade etmeli

 

Şayet pazartesi günü sonuç alınmayacaksa salı sabahı Sayın Davutoğlu görevi iade etmelidir. Sayın Erdoğan, jet hızıyla Sayın Kılıçdaroğlu’na bu görevi devretmelidir. Ben inanıyorum ki sayın genel başkanımıza bu görev verildiğinde, Sayın Kılıçdaroğlu’nun çabalarıyla bir hükümet kurulacaktır.

 

Hazırız ama sonuç değişmez

 

Sayın genel başkanımız, MYK üyelerine ve örgütlerimize her an seçim olacakmış gibi çalışılması talimatını verdi. Şu anda olası bir seçime en hazırlıklı parti de CHP’dir. Hodri meydan. CHP seçimden kaçan parti değil ki. Buyurun, gidelim. Eğer gerçekten bir erken seçim milletin, Türkiye’nin yararına olacaksa tereddütsüz “Evet” deriz. Ama erken seçim Türkiye’nin yararına değil. Üç aşağı beş yukarı aynı sonuç çıkacak. Erken seçimin ciddi bir ekonomik maliyeti var. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi