Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve CHP Sakarya Milletvekili  Engin Özkoç ile parti binasında bir basın toplantısı düzenledi.

 

Ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Seyit Torun ; "Türkiye çok kötü yönetiliyor.

Ülkenin her tarafı yangın yerine dönmüş. başkanlık hayaliyle ülke uçuruma doğru sürükleniyor. "dedi.

 

Altın gibi önemli bir ürün olan fındığın serbest piyasada değer bulmaya çalıştığını vurgulayan Torun, "Serbest piyasa alıcı ile satıcının rekabet ettiği bir ortam. Ama benim üreticimin rekabet etme gücü var mı. Benim üreticimin sermayeye karşı direnme gücü var mı. Bu sene üreticiler fındıklarını pazara erken indirmemesi için uyarıldı. Üretici üzerine düşeni yaptı mı yaptı. Kimi altınını sattı kimi arabasını sattı. Her şeye rağmen direndi. Ancak buna rağmen serbest piyasa koşullarında fındık fiyatı yükselmedi." diye konuştu.

 

"Fındığa sahip çıkın"

 

Aylardır fındık fiyatının hak ettiği yere ulaşmadığının altını çizen Torun, "Demek ki eksik olan ve yanlış olan bir şeyler var. O yüzden mutlaka ama mutlaka fındığa hükümetin sahip çıkması lazım. Tarım bakanlığının sahip çıkması lazım. Piyasayı kontrol edecek, üreticiyi ezdirmeyecek mekanizmayı kurdurması lazım." şeklinde konuştu.

 

İstenilirse alınacak kararla fındık fiyatının hak ettiği yeri bulabileceğini söyleyen Torun, "Ama bunu kesimler istemiyor. Maalesef diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi gözümüzün içine baka baka fındığımızı da bitirmeye çalışıyorlar. Bu değerli ürünümüzü maalesef sahipsiz bırakıyorlar." dedi.

 

"Çözüm önerileri sunacağız"

 

26 Mayıs Perşembe günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Vali Kemal Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak olan fındık çalıştayında CHP'nin fındık politikasının ve neler yapılabileceğinin konuşulacağını belirten Torun, şöyle devam etti: "Bu toplantıda çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. 26 Mayıs'ta o salonda fındık üreticisinin fındığına ne kadar ilgi gösterdiğini, be kadar desteklediğini ve ne kadar önemli olduğunu ortaya koyacak. O toplantıdan Türkiye'ye bir mesaj vereceğiz. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Toplantıda bu ülkeye 3 milyar dolar gelir getiren bir ürünü konuşacağız. Aynı zamanda 8 milyon insanı ilgilendiren bir ürünü konuşacağız. CHP olarak çözüm önerilerimizi somut bir şekilde ortaya koyarak fiyatın artması için elimizden geleni yapacağız." Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi