Cumhuriyet halk partisi (CHP) Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde çiftçilerin elektrik kesintilerini protestoları üzerine çıkan olayları ve sorunları yerinde incelemek üzere Ordu Milletvekili İdris Yıldız, İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'dan oluşan heyet bölgeye gitti.

Mardin ili Derik, Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ’ın tüm abonelerinin 5 günden bu yana elektriklerini kesmesinin tarımsal ürünlerinin kurumasına neden olduğunu, elektrikle çalışan cihazların bozulduğunu, soğutma ve aydınlatmanın tamamen devre dışı kaldığını bunun sonucunda hayvanların telef olduğunu belirten bölge halkı mağdur olduklarını belirterek günlerdir protesto eylemleri yapmaktaydı.
Bölgedeki olayları ve sorunları yerinde incelemek üzere CHP Grubu tarafından görevlendirilen Heyet önce Derik daha sonra Kızıltepe`de temaslarda bulundu.
CHP Heyeti, buradaki incelemelerinin ardından su açıklamayı yaptı: “Olayı yerinde inceledik halkımızın dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Dilek ve istemlerini aldık. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak burada yapmış olduğumuz incelemelerden sonra elde ettiğimiz tüm bulguları, tarafların tamamını dinleyerek bir rapor haline getireceğiz. Konu ile ilgili  Mardin, Kızıltepe'de veya Derik'te bir basın toplantısıyla halkımızı aydınlatacağız. TBMM'ye gidip Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve Cumhuriyet Halk Partisi grubuna raporumuzu hazırlayıp vereceğiz. Tüm kamuoyuna duyuracağız. Biz buraya sizin sorunlarınızı, yerinde görmek ve çözmek için geldik. Bezim sizden ricamız provokasyonlara gelmeden önemli olan sorunlarınızın çözümünü demokratik yol ve yöntemlerle sağlamaktır. Bunu sağlamak için biz elimizden geleni yapacağız. Sorununuz çözülünceye kadar TBMM'nde elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz."dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi