TZOB Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar ve TZOB yetkilileri, çiftçilerin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Tarımda gerek üretimde gerekse fiyatlarda spekülasyonlara karşı istikrarı sağlayacak, üreticiyi ve tüketiciyi koruyacak, yaptırım uygulayabilecek bir kurumun varlığının önemini vurgulayan TZOB yetkilileri, aile işletmelerinin desteklenmesinin ve tarım sektöründe üretici birliklerinin örgütlenmesinin önemine dikkat çekti. TZOB yetkilileri, ayrıca tarım topraklarının imara açılmasının üzerine gidilmesi gereken bir sorun olduğunu belirtti.

CHP heyeti ise tarım ürünlerindeki ithalata ve çiftçiye verilen desteklerin düşüklüğüne dikkat çekti. CHP heyetinin, GAP’ta planlanan sulama yatırımlarının hala yeterli seviyede hayata geçirilemediğini belirttiği görüşmede, çiftçilerin özel bankalara olan borçlarındaki artış ve yapılabilecekler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede, üründen yeterince kazanç sağlayamayan çiftçilerin tarım alanlarını ekmekten vazgeçerek nadasa bırakmaya başlaması ve atıl durumdaki tarım alanlarının artışı da gündeme geldi.

Çiftçilerin kredi, elektrik ve sosyal güvenlik borçlarının yeniden yapılandırılması konularında yapılabileceklerin tartışıldığı görüşmede, CHP heyeti, önümüzdeki günlerde partinin tarım politikalarının tanıtılması için Türkiye’nin her yerine gidileceğini, bir tarım kurultayı düzenlenmesinin ve afet bölgelerinde bilgilendirme toplantılarının yapılmasının da bu programın içinde olmasının planlandığını ifade etti.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi