Ordu Büyükşehir Belediyesi Demokrasi Meydanı'nda bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, Ordu kamuoyu adına Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal kimliği adı altında, Büyük Şehir Belediye Başkanlığın itiraz dilekçelerini sunacaklarını belirterek; "Yapılan revizyon imar planı maalesef Ordu halkının yararına olmaktan çok uzak bir plandır. Bu nedenle kesinlikle iptal edilip, Ordu kamuoyunun ve konu ile ilgili tüm kuruluşların görüşleri alınarak yeni bir revizyon imar planı yapılmalı. İsteğimiz halkın yararına olacak bir imar planının ortaya çıkması" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ve Gülyalı ilçemize ait imar planı revizyonu hazırlanmış olup, Büyükşehir Belediye Meclisince oy çokluğuyla onaylanmış ve askıya çıkarılmıştır. İşbu revizyon imar planının bütününe süresi içerisinde itiraz ediyoruz. Bir kentin imar planı yapılırken, dolayısı ile kentin en az 25-30 yılını bağlayan,  geleceğine yön veren, gelişme alanlarını tespit eden kararlar maalesef toplumun yararına düzenlenmemiştir.

"Vatandaş mağdur"

Başkan Atila Şahin, açıklamasına şöyle devam etti: "Mekânsal planlar yapım yönetmeliğinin genel planlama esasları başlıklı 7. Maddesinin j. Bendi ‘’Planların hazırlanmasında plan türüne göre katılım sağlanmak üzere anket, kamuoyu yoklaması ve araştırması, toplantı, çalıştay, internet ortamında duyuru ve bilgilendirme gibi yöntemler kullanılarak kurum ve kuruluşlar ile ilgili tarafların görüşlerinin alınması esastır" denilmekte olup Ordu İli kamuoyu önceden bilgilendirilmeden plan hazırlanmış, fakat plan Ordu halkının yararına düzenlenmemiştir. Özellikle yıllar içerisinde kamunun kullanımına sunulmak üzere vatandaşlarımızın terk ettiği, şehrin en değerli bölgelerinde kalan yeşil alanlar (Karşıyaka mahallesi kent parkı. Bahçelievler Mahallesi Soya sitesi arkası, Durugöl mahallesi spor sahalarının arkası vb) özel proje adı altında veya iskan alanı olarak imara açılmıştır. Bu düzenlemeler kamunun yararına düzenlemeler sınıfından değildir. Genel itibarı ile bizlere de yoğun bir şekilde ulaşan şikayetlerden anladığımız üzere plan Altınordu ve Gülyalı halkını mağdur etmiştir. Bu mağduriyetlerin ortadan kalkması için halen askıda olan 1/5000 lik revizyon imar planının tümden iptal edilerek, yeniden düzenlenecek imar planının da halkımızın ve konuyla ilgili tüm kurumların görüşü alınarak düzenlenmesini kamuoyu adına talep ederiz." Ordu Yorum

                                                                      

 

Editör: Haber Merkezi