CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ordu'yu karış karış dolaşarak CHP'nin seçim projelerini anlatıyor. Yıldız, “7 Haziran 2015 genel seçimleri ülkemiz için hayati bir önem taşımaktadır. Birlikte çalışıp, birlikte kazanarak, partimizi iktidara taşımanın gururunu birlikte yaşayacağız. CHP`nin iktidar olması için bütün koşullar hazır. Durum tespiti yapmaktan ziyade, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için hazırladığımız projeleri ortaya koyarak öncü olacağız" diye konuştu.


Vatandaşın cüzdanı boş

Kendisinin de içinde yer aldığı CHP yönetiminin, toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın sorunlarını ortadan kaldırmaya yönelik somut projeler ürettiğini vurgulayan Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Yoksunluk, yoksulluk bireylere bırakılacak bir sorun değil, sosyal bir sorundur. Kamu bu sorumluluğun dışında kalamaz. Yoksulluk hala ülkemizin en başta gelen sosyo-ekonomik sorunudur. En genel anlamda yoksulluk, "ekonomimiz şöyle büyüdü böyle büyüdü" istatistikleri yayınlanırken cüzdanınızın boş olmasıdır. Birileri refah içinde, diğerleri ise yarınından emin olmadan yaşamaya devam etmektedir. CHP iktidarında biz kömür veya makarna dağıtmayacağız, biz vatandaşımıza bu yardımları nakit olarak yapacağız. Böylelikle vatandaşlarımız kendi ihtiyacı ve tercihi neyse onu alacak. Yardımlar vatandaşlarımıza nakit yapılacağı için Ordulu esnaf da kazanacak” dedi.

Fındık projemizi yakında açıklayacağım

Yıldız konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Ordu ilimizin en büyük sorunlarından biri de  insanlarımızın tarımdan kopup,  göç etmesidir.  Dünya tarıma yönelirken hükümet tarımı bitirmek için elinden geleni yapmaktadır. Ordu`dan ve Karadenizin diğer şehirlerinden göç eden insanlarımız hep aynı şeyi söylemektedir.  “Para kazansak topraklarımızdan ayrılmazdık.” Bu sese kulak vermek zorundayız. Bu nedenle CHP iktidarında “fındık yeniden Ordunun ve Ordulunun umudu olacaktır. Fındık ile ilgili projemizi de yakın zamanda açıklayacağım” ifadelerini kullandı. Ordu YORUM/Kemal ÇEKÜÇ

 

Editör: Haber Merkezi