Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atila Şahin, geçtiğimiz cuma günü yapılan Altınordu Belediyesi meclis toplantısında AK Partili Altınordu belediyesi meclis üyesi Sebahattin Gürbüz’ün CHP Ordu Eski Belediye Başkanı Kazım Türkmen’in isminin bir sokağa verilmesi sırasında yaşanan tartışma esnasında ‘İdeolojik davransak Kazım Türkmen’in ismini çöpe bile vermezdik” sözleri nedeniyle özür beklediklerini söyledi.


“Talihsiz bir açıklama”

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Kazım Türkmen’in cenaze töreninde Kazım Türkmen’in isminin bir bulvara verilmesini istediklerini söylediğini ve bunun üzerine memnun olduklarını dile getiren Şahin; “Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimiz, ailenin de talebi doğrultusunda bir önerge vererek Kazım Türkmen’in isminin Karşıyaka Mahallesi’nde bir bulvara verilmesini talep etti. Altınordu Belediye Meclisi, bu konudan bağımsız olarak geçtiğimiz Cuma günü yapılan meclis toplantısında Kazım Türkmen’in adını, evinin olduğu Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sokağa vermek istemişler. Belediye Meclis üyelerimiz de bu karara karşı çıkıp, Büyükşehir Belediye Meclisinin kararının beklenmesi konusunda itiraz etmiş. Ancak o meclis toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Sebahattin Gürbüz, çok talihsizce bir açıklama yaparak, CHP Meclis üyelerini ideolojik davranmakla itham etmiş ve ‘Biz ideolojik düşünsek Kazım Türkmen’in ismini çöpe bile vermezdik’ şeklinde bir cümle sarf etmiştir. Bu sözleri şiddetle kınıyor ve kendisinden özür bekliyoruz. Kazım Türkmen bir Ordu sevdalısıydı ve yaptığı hizmetleri herkes biliyor.” dedi.

“CHP ile ilgisi yok”

Yeni Mahalle’de kentsel dönüşüm uygulanmak istenen Sanayi Sitesi ve Öğretmenler Sitesi konusunda da açıklamalar yapan Başkan Şahin, Öğretmenler Sitesi’nde kentsel dönüşüme karşı çıkan ve dava açan kişilerin tamamen bireysel başvuru haklarını kullandıklarını ve bu davanın CHP ile uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Şahin, CHP eski İl Başkanı Osman Güngör’ün sanayi sitesinde hak sahibi olduğu için davaya müdahil olduğunu belirterek; “CHP üzerinden siyaset yapabilirler. Ama doğru bilgilerle olmalıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a yanlış bilgi aktarılıyor. Bu konuda Başkan kendinse aktarılan bilgileri bir kez daha gözden geçirmelidir. Bu davanın avukatının CHP genel merkezi tarafından yönlendirildiği söylendi. Ben avukatı bizzat arayıp sordum. Kendisi CHP’nin avukatı olmayı bırakın,CHP’nin üyesi bile değil.” diye konuştu.

“İktidarın derdi başka”

AK Parti Milletvekili Oktay Çanak’ın  CHP ve HDP’yi birbirine benzetmesinin bir algı yönetimi olduğunu söyleyen Şahin, şöyle devam etti; “Yaptığı çözüm sürecinin sonuçlarının ülkeye kötü yansıması ve her gün verile şehitler karşısında iktidar çok kötü duruma düştü ve yapılan siyasetin çok yanlış olduğu ortaya çıktı. Barış tesis edilmeden anayasa konuşulacak konu değildir. Türkiye’nin her yanı ateş meydanında dönmüş, göçmenler akın akın gelmeye devam ediyor, iktidarın derdi başka.” Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

Editör: Haber Merkezi