CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, 7 Haziran'daki genel seçimlerde "Onurlu, adil ve özgür Türkiye için" yeniden aday oldu. 

Yaklaşık 30 yıldır CHP, SHP ve SODEP saflarında siyaset yapan İdris Yıldız, siyasi kimliğini Parti Meclisi üyeliği ile taçlandırırken, CHP'nin iktidar hedefi için oluşturduğu projelere de katkı veriyor. Siyasi deneyimi ve bilgi birikimi ile sadece yerel ve bölgesel değil aynı zamanda ulusal düzeyde CHP'nin faaliyetlerine de katkı veren Yıldız, "Onurlu, adil ve özgür bir Türkiye özlemi duyduğum için bu yolda mücadelemi sürdürmek adına yeniden adayım" dedi.  

1977 yılında Cumhuriyet Halk Partisi`ne giren İdris Yıldız, 1980 yılında CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1984 yılında Ordu`da SODEP kurucu üyesi oldu. 1984 yılında SODEP Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi, 1986 yılında SHP üyesi ve aynı yıl SHP il Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 1992 yılında SHP İl Başkanı seçildi, 1994 yılında SHP-CHP Birleşmesinde CHP İl Başkanlığı`na seçildi. 1995 yılında yapılan kongrede CHP İl Başkanı olarak yeniden seçildi. 1995 yılında CHP Ordu Milletvekili adayı oldu. 2011 seçimlerinde yapılan temayül yoklaması sonuçlarına göre 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu. 2011 yılında CHP Ordu Milletvekili oldu. Yıldız, 18. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi`ne seçildi. 

 

Millet, vekil adayını kendisi seçecek

Yıldız, CHP'nin Ordu'da önseçim kararı alınmasında büyük pay sahibi olurken, "29 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan ön seçim, herkese örnek olacak bir demokrasi şölenidir. Onurlu, adil ve özgür bir Türkiye özlemi duyduğum için bu yolda mücadelemi sürdürmek adına yeniden adayım. 29 Mart Pazar günü yapılacak ön seçimde oy pusulasında 3. sırada yer alıyorum desteğinizi alarak bu onurlu mücadeleye sizlerle birlikte devam etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

 

En az 3, ençok 5 tercih

CHP Ordu Milletvekili Aday Adayları listesinde adı 3. sırada olan İdris Yıldız oy kullanacak üyelere bazı uyarılarda da bulundu. Yıldız, "Oyunuzun geçerli olması için bazı hususları belirtmek istiyorum:  TC kimlik numaranızın bulunduğu bir kimliğinizin yanınızda bulunması gerekmektedir. En az 3 en fazla 5 adaya oy verebileceksiniz.  Tercih ettiğiniz adayla ilgili işaretlerin kutunun dışına taşmaması ve pusulada başka bir işaret, çizik, yazı olmaması; zarfın içinde el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı, şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkmaması gerekmektedir" açıklaması yaptı.  Ordu YORUM
 

 

Editör: Haber Merkezi