Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, parti binasında bir basın açıklaması düzenledi.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ordu'ya gelişi dolayısıyla katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Şahin, kendilerini üzen bir olayın yaşandığını da ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun Ordu ziyareti sırasında CHP gençlik kolları tarafından şehir merkezine asılan hoş geldiniz pankartlarının indirildiğini belirten Başkan Şahin,  basın önünde yaptığı bu açıklamanın ayrıca sorumluların bulunması adına bir suç duyurusu olduğunu belirtti.

"Beyhude çabalar"

Her siyasinin, her devlet adamının Ordu'ya gelişi sırasında, havaalanından şehir merkezine kadar üst geçitler üzerine pankartların asıldığını ifade eden Şahin, "Bütün üst geçitler üzerinde çeşitli hoş geliniz pankartları asılıyor. Gençlik kollarımızın üç tane üst geçidin üstüne astığı, “Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hoş geldiniz” pankartları kesilip indirilmiş ve maalesef pankartları bile bulamadık. Elbette kameralar var, Emniyet Müdürlüğü bu konuda gerekli incelemeyi yapmalıdır. Hemen akabinde, bir sonraki gün Samsun ziyareti sırasında, genel başkanımızın resimlerini de içeren pankartlar parçalandı. Bunlar aslında beyhude çabalar. " dedi.

"Asla ötekileştirmedik"

Referandum süreci başladıktan sonra kapsayıcı bir tavır sergilediklerini ifade eden Şahin; "Kavgacı değil uzlaştırıcı olduk. Terörist damgası yememize rağmen barış dilinden asla vazgeçmedik ve bundan sonraki süreçte de bu tutumumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Önemli olan ülkenin birliği, barış ve huzur içinde olmasıdır. Referanduma sunulan anayasa paketiyle, değişiklik paketinin ülkemiz için önemli tehlikeler içerdiğini bir kere daha buradan hatırlatmak istiyorum. Bu kadar geniş yetkilerin, bir tek kişiye verilmesinin son derece tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini, dünyadaki diğer örneklerinden görebiliriz. Atatürk’e savaş zamanında dahi verilmeyen bu yetkilerin, bundan sonra seçilecek kişilere ya da kişiye verilmesi, üstelik de yeterli denetim yolları kapalıyken verilmesi son derece tehlikeli. Anayasa mahkemesi ve Hâkim Savcılar Yüksek Kurulu ile ilgili düzenlemelerin ne kadar anti-demokratik olduğunu söylemeye bile gerek yok. Böyle bir kurul seçimi, dünyanın hiçbir gelişmiş ülke anayasasında yok. " diye konuştu.

AKP İl Başkanına seslendi

AK Parti'nin göreve geldiği günden buyana uyguladığı torba yasa mantığını anayasa maddelerinde de uyguladığını ifade eden Başkan Şahin, bunun anayasa maddeleri için asla olmaması gereken bir durum olduğunu ifade etti. AK Parti Ordu İl Başkanına da seslenen Şahin, anayasadaki 18 maddeyi herkesin gözü önünde objektif olarak bir TV kanalında tartışmaya davet etti. Şahin; "Kendilerinin belirlediği televizyonda kendilerinin belirlediği maddeleri tartışmaya açığız" ifadesini kullandı. Ordu yorum/ Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi