Başkan Furtun’un açıklaması şöyle: “Türkiye’de yapılan son Yerel Seçimlerde iktidar partisi ülkemizin Büyükşehirlerinde kaybettiği seçimlerin şokunu yaşamaktadır. Daha önce yapılan seçimlerde sandıklara yapılan itirazlara karşı çıkıp “Milletin iradesine ipotek koymaya çalışıyorlar” diyen anlayış bugün önceki seçimlerin aksine sonuçları belli olan sandık sayımlarına hukuka aykırı bir biçimde itiraz etmektedirler.

Bu anlayışlarını o kadar ileri götürdüler ki adeta toplumu kamplaştırdılar. Ülkenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi insanlar birbirlerine karşı nefret duygusu içerisine girmelerini neden oldular.

Bunun son örneğini Korgan İlçemizde daha önce Beylikdüzü Belediye Başkanı iken şuanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun yaptırdığı parkta bulanan Atatürk büstünü boyayarak ve ona zarar vererek adeta Sayın İmamoğlu’na ve kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e kin ve nefretlerini kusmuşlardır.

Halkımız şunu çok iyi bilmelidir ki partimizin ülkemize getirmek istediği,  huzur ve güven ortamıdır. Bu eylemi gerçekleştirenlerin ulusumuzun birliğini ve huzurunu bozmaya güçleri yetmeyecektir.

Sayın Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz’a sizlerin aracılığıyla sesleniyorum; bu menfur saldırıyı yapanları bir an önce tespit edilip, Cumhuriyet Savcılığına sevkini sağlamalıdır. Zira bu park bizatihi Belediye Başkanının Sayın İmamoğlu’ndan talebi neticesinde yapılmıştır. Ondan beklediğimiz kendisine emanet edileni korumasıdır.

Menfur saldırı sonucun da meydana gelen zararın giderilmesi için yapılan işlem maalesef aslına uygun olmamıştır. Seçimlerin sonuçlanmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İmamoğlu’ndan aslına uygun bir biçimde tamirini talep edeceğimizi ancak bundan sonra emaneti koruma görevini Korgan Belediye Başkanı Sayın Tuncay Kiraz’a ait olacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi