Ordu Yorum/Celal Yıldız
CHP Ordu Kadın Kolları 12-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ‘Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasını’ kutladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Kadın Kolları ‘Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasını’ parti binasında kutladı. Masaların el yapımı pasta börek ve yerli ürünlerle dolatıldığı haftada konuşan CHP Ordu Kadın Kolları Başkanı Nuray Ataoğlu Türkiye’nin artık daha fazla tüketen ve az üreten bir ülke olarak iflasa sürüklendiğini savundu. 

“Atatürk’ün yerli malına önem veriyordu”
Atatürk’ünde yerli malına önem verdiğini belirten Nuray Ataoğlu, “Büyük lider Atatürk 1923 İzmir İktisat Kongresinde yaptığı konuşmada ülkenin kurtuluşu için yerli üretim ve yerli malı tüketiminin mecburiyetine dikkat çekmiş, kazanılan zaferin ekonomik zaferle taçlandırılmadan tamamlanamayacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

“İthal eden bir ülke durumuna geldik”
Türkiye’nin yabancı ürünlerin istilası altında olduğunun altını çizen Ataoğlu, Tarım ve sanayi üretimi durma noktasına geldi. Ülkemiz adeta ithal ürünler cennetine döndü. Kendi tohumunu üretemeyen buğdayı, pamuğu, pirinci ve daha pek çok ürünü yurt dışından ithal eden bir ülke durumuna geldik. Tarımda ve hayvancılıkta desteklenmeyen köylü çareyi şehre göçte arıyor” şeklinde konuştu.

“Gereksiz tüketimden kaçınalım”
“Daha fazla tüketen daha az üreten bir ülke olarak iflasa sürüklenmekteyiz” diyen CHP Ordu Kadın Kolları Başkanı, “Çare belli; kendi tohumunu eken, kendi ürününü üreten, sanayide ulusal olan, hayvancılık ve tarımı desteklenen, üreterek ve gereksiz tüketimden kaçınarak büyüyen bir ekonomi kurmak” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi