CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, Ordu Adalet Sarayı’nda düzenlenen tören ile mazbatalarını aldı. Törende CHP İl Başkanı Cemil Cebeci de yer aldı.

Mazbataların teslim töreni ardından bir açıklama yapan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun; çok güzel bir duygu olduğunu belirterek; “Hemşerilerimizin teveccühü ile bir yere gelmek, onlara hizmet etmek, onlar adına bu görevi üstlenmek son derece güzel bir duygu. Bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra görevimiz Ordu’yu en iyi şekilde temsil etmek, Ordumuza faydalı hizmetler yapmak, soruları çözmek, insanların yanında bulunmaktır. İnşallah Ordu’ya hep birlikte faydalı görevlerde bulunacağız.” dedi.

“Erken seçim olumlu olmaz”

Koalisyon sorunlarına da cevap veren Torun; “Süreç mutlaka bir çözüme ulaşılacaktır. 2 yıl bile olmadan 4 seçim yapmak ülkemiz adına çok olumlu olmaz. Sonuçta demokratik temayüller içerisinde bir çözüm mutlaka üretilecektir. Görüşmeler yapılıyor, inanıyorum ki bu yapıdan halkımızın beklentilerine uygun bir koalisyon çıkacaktır.” diye konuştu.

“Ortak paydada birleşilecek”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise güzel bir seçim geçirdiklerini belirterek; “Demokratik bir mücadele geçirdik, bunun sonucunda da bize bu görev verildi. Bundan sonra CHP Milletvekilleri olarak hassasiyetlerimizi aynen sürdüreceğiz. Hem Ordu’yu hem de Türkiye’yi temsil eden bir vekil olmaya çalışacağım. Meclis’te 4 parti var ama bir tane Türki’ye var. Sonuçta bir hükümet olacak. Ortak paydada birleşilecek. Kimin nerede yer alacağına da süreç karar verecek. Geneli yansıtan bir hükümet olmasını temenni ediyorum. 2002 hükümetinde yüzde 34’le gelmiş bir AKP hükümeti vardı. Toplumun  yüzde 34’ünü temsil ediyordu ama yüzde 100’ün hükümetiydi. Şu anda baktığımız zaman en düşük koalisyonun toplumdaki karşılığı yüzde 54. En geniş koalisyon ise yüzde 65’e tekabül ediyor. Burada en azından toplumu büyük oranda meclise yansıtan bir durum var. Biz de Ordu’nun sesi, nefesi olmaya çalışacağız. Herkese bir telefon kadar yakın olacağız.” dedi

Sağlık sektörünün her aşamasında yer aldığını belirten Adıgüzel, sağlık alanında da çözüm politikalarında ve uygulama noktalarında kesinlikle fikirlerinin olacağını vurguladı. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi