Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun göreve başladığından bu güne kadar Ordu turizmi adına tanıtım ve reklam konusunda yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Özellikle bu yıl Ordu’da konaklama alanında doluluk oranı yüzde yüzlere vardı. Yapılan televizyon programları, reklam çekimleri katıldığı canlı yayınlar ve daha da önemlisi Arap yarımadasında kurduğu ilişkiler sonucunda  ilimize çok ciddi anlamda Arap turistin gelmesini sağladı. Bu çalışmalar kapsamında 2016 yılı ocak ayının ikinci haftasında Suudi Arabistan’ın liman şehri Cidde’de “Ordu Günleri” düzenlenecek.

Sponsor hazır

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından yürütülen ve nihai protokolün önümüzdeki günlerde yapılması beklenen Cidde’deki Ordu Tanıtım Günleri konusunda en önemli sorunun sponsor olduğunu ancak bu konuda da Balkanlıoğlu’nun özel girişimleri ve çalışmaları sonucunda sponsor meselesinin çözüldüğü ifade edildi.

İşadamları ve bürokratlar katılacak

Bir katılımcı bankanın sponsor olduğu Cidde Ordulular Tanıtım Günlerine yurt dışından çeşitli Arap ve Uzakdoğu ülkelerinden 50 gazeteci, çok sayıda işadamı ve bürokratın da katılacağı aldığımız bilgiler dahilinde. Aldığımız bilgilere göre yapılacak olan Cidde Ordulular günü için valilik her hangi bir para ödemeyecek olup tamamı sponsor tarafından karşılanacağıdır.

Bu güne kadar yurt içinde ve yurt dışında buna benzer tanıtım ve organizasyonlar Türkiye adına yapılırken, ilk kez bir ilin Arap dünyasında tanıtım günlerinin yapılacak olması ise Ordu için önemli bir diğer ayrıcalık olacak. Ordu Yorum/Hasan Özata/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi