Ordu Yorum/Celal Yıldız

2014 yılının alan bazlı gelir desteği parasının en geç Mart 2015’te ödeneceği müjdesini veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Şubat’taki seçimde tekrar aday olduğunu açıkladı.


Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt 2015 Şubat ayında yapılacak ziraat odası başkanlığına yönetimiyle beraber tekrar aday olacağını söyledi. Ziraat Odası Başkanlığı döneminde kendinden önceki yönetiminde borcunu ödediğini bildiren Cörüt, “Ziraat Odası’nın paraya ihtiyacı yok” dedi. Uğur Cörüt ayrıca 2014 yılının alan bazlı gelir desteği parasının en geç Mart 2015’te ödeneceğini belirtti.


Adaylığını açıkladı


Şubat’ta yapılacak Altınordu Ziraat Odası birinci olağan kongresine tekrar aday olacağını kaydeden Uğur Cörüt, “Adaylığım konusunu hem genel merkezimizle hem de siyasilerle görüştüm. Bu görüşmeden sonra aday olmaya karar verdim. Çiftçilerimize iyi hizmet etmek için ekibimle beraber tekrar bu yola baş koyduk” diye konuştu.


“Çiftçiler delegelerini iyi seçsin”


Önümüzdeki aylarda delege seçimlerinin olacağını bildiren Başkan Cörüt, “Yönetimimizle beraber görevimizin başındayız. Şubat ayında oda başkanlığı seçimi olacak. Köylerde yaşayan üreticilerimiz delege adaylarını seçmek için bizlerle istişare halinde olsunlar ve doğru delege adaylarını seçsinler. Doğru delegeler seçilirse bizde doğru yönetimi seçmiş oluruz” açıklamalarını yaptı.


2014’ün parası Mart’ta verilecek



2014 yılının alan bazlı gelir desteğinin en geç Mart 2015’te ödeneceğini söyleyen Cörüt, “2014 yılının alan bazlı gelir desteği parası Mart ayına kadar ödenecek. Bunun sözünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’den aldık. 2015’te dönüm başına 170 lira ödenecek, 2013 yılında 160 liraydı. Bu para üreticilerimize bayağı bir destek oluyor. Bundan sonra da devletin çiftçiye olan hizmeti devam edecek” ifadelerini kullandı.


“Bazı dedikodular bizi rahatsız ediyor”


Ziraat odası yeni bina yaptırdığı için ve bu bina borcundan dolayı ÇKS’nin başladığına dair dedikoduların olduğunu hatırlatan Altınordu Ziraat Odası Başkanı, “Sokakta bazı asılsız dedikodular dolaşıyor. Biz bu dedikoduların önüne geçmek istiyoruz. Ziraat Odası’nın paraya ihtiyacı yok. Bizden önceki yönetimin dünya kadar borcu vardı onu bile ödedik” ifadelerini kullandı.


Editör: Haber Merkezi