Toplam bütçesi  168 bin 709,51 Avro olan proje kapsamında üretim başladı. OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin,projeyle beraber hem kadınlara istihdam sağlamayı, hem de Ordu'ya bir değer kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Fındık üreten bir il olarak çikolatacığın desteklenmesi gerektiğini ifade eden Şahin; "Proje ile; 25–50 yaş aralığındaki kadınlar başta olmak üzere, işsiz bireylerin, başarılı bir şekilde topluma entegrasyon ve iş gücüne katılım için temel oluşturan beceri ve yetkinliklerin kazandırılması ve geliştirilmesine katkı sağlanacaktır. Odamız bodrum katına 128 metrekare alanı kaplayan bir Butik Çikolata Laboratuvar Alanı kurulmuş, butik çikolatanın yapımında kullanılacak makine ve teçhizatlar ile donatılarak  ilk Butik Çikolata Uygulama eğitimine başlanmıştır. Kursiyerlerimiz 2 grup halinde teorik eğitimlerini almaya başlamış ilk uygulama eğitim grubunu oluşturan 20 kişi butik çikolata üretmeye başlamıştır. Böylelikle; burada eğitim gören katılımcılarımız girişimcilik faaliyetlerini daha bilgili ve bilinçli olarak başlatıp devam ettirebileceklerdir." dedi.  

 

"Kendi markamızı yaratmalıyız"

 

Proje sayesinde fındığı çikolata ile buluşturarak, katma değeri yüksek ürün olarak ihracatı gerçekleştirilip daha fazla ekonomiye katkıda bulunulacağını belirten Şahin; "Daha çok fındık ve fındık ürünü ihraç etmemiz için fındıklı ürün çeşidini çoğaltmamız lazım. Bu Proje hem fındık üreticisinin hem Ordu esnafının hem de Ordu ekonomisinin gelişmesi yönünde faaliyette bulunan kurumların projesidir. İnşallah bu proje ile ilimize ait bir çikolata markası yaratırız" diye konuştu.

 

Kursiyerle ise eğitimlerini tamamladıktan sonra iş yeri açmak istediklerini belirtti. Ordu Yorum/Neşe Çakar

 

 

Editör: Haber Merkezi