Ordu Yorum/Celal Yıldız

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı bir basın açıklaması yaptı. Cumhuriyet tarihinde kadına karşı şiddeti önleme noktasında atılan pek çok adımlar Ak Parti İktidarı döneminde atıldığını savunan AK Parti Ordu Kadın Kolları Başkanı Rabia Gözpınar, kadına karşı şiddetin önlenmesinde toplumsal cinsiyet eşitliği duyarlılığının arttırılması gerektiğini bildirdi.


“Kadına yönelik şiddet, insan hakları ihlali”


Kadına yönelik şiddeti insan hakkı ihlali olarak gördüklerini kaydeden Gözpınar, “Güçlü aile ve güçlü Yeni Türkiye için kadını hak ettiği yere taşımanın gerektiğinin bilincindeyiz. Bu sebeple, kadına yönelik şiddeti kalkınmanın, büyümenin, ilerlemenin, demokratikleşmenin önünde en büyük engel olarak görüyoruz. Sosyal hayatımızın, ekonomimizin ve demokrasimizin daha nitelikli olmasının en temel yapı taşının kadın ve aile olduğunun farkındayız” dedi.


“Cinsiyet ayrımcılığı istemiyoruz”


“Şiddetle mücadelede önemli adım atılacağının bilincindeyiz” diyen AK Parti Ordu Kadın Kolları Başkanı, “Kadına karşı şiddete mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözetiyoruz. Cinsiyet ayrımcılığı istemiyoruz. Herkesin doğuştan gelen hakkını, fırsat eşitliğini kullanmasını çok önemsiyoruz. Ülkemizin bulunduğu aynı coğrafyada yaşayan ülkelere örnek olmak, ülkemizi her alanda olduğu gibi bu alanda da en yüksek noktalara taşımak istiyoruz” açıklamasını yaptı.


“Ordu’yu iyi bir noktaya getirmek istiyoruz”



Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu ile birlikte Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) projesi kapsamında ‘Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı’na imzası atıldığını söyleyen Gözpınar, “Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kuruldu, stratejik planımız toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme ve fırsat eşitliği ilkeleri dikkate alınarak hazırlandı.  Bu kapsamda ilimizi çok iyi noktalara taşıyacak örnek çalışmaların yapılacağına da dikkatinizi çekmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi