Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Erik Weststrate, Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı,  ILO Kıdemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay, ILO Program Yöneticisi Ceren Ababay Tosyalı, Hollanda Büyükelçiliği Kıdemli Yöneticisi Deniz Bezirgan’dan oluşan heyet, Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, Ordu’da yapacakları toplantı, ziyaret ve incelemeler hakkında bilgilendirmede bulundular.

 

Daha sonra Vali Seddar Yavuz’un da katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda paydaş kurum ve STK temsilcileriyle bir değerlendirme toplantısı yapan heyet, Ordu’da yürütülen çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi aldı. Toplantıya katılanların görüş, öneri ve düşüncelerini dinledi.

“Türkiye’deki Mevsimlik Fındık Tarımında En Kötü Biçimlerdeki Çocuk İşçiliğinin Sona Erdirilmesine Yönelik Kapsamlı Model Projesi” kapsamında yapılan paydaş toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik önemli politikalar geliştirmiştir. Bugün itibariyle ilimizde çocuk işçiliğinin önlenmesi ve almış olduğumuz tedbirleri tekrar değerlendirecek, müzakere edeceğiz” dedi.

Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda Ordu’da, Türkiye’ye model olabilecek düzeyde çalışmalar yapıldığına vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, “Bu konuda öncülük eden bir iliz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bizim her zaman yanımızda olan, destekleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve değerli yöneticilerine sivil toplum kuruluş paydaşlarımıza, ILO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Vali Yavuz,  bugüne kadar Ordu Valiliğince yapılan eylem planları çerçevesinde talep edilen ödeneklerin, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tahsis edildiğini ve  bu ödeneklerle METİP alanlarında mevsimlik tarım işçilerinin ve ailelerinin yaşam koşullarının iyileştirildiğini söyleyerek, Altınordu/Saraycık, Ünye, Fatsa ve Perşembe/Kırlı olmak üzere 4 METİP alanımızda; eğitim ve sağlık hizmetlerinin yanında, içme suyu ve aydınlatma, WC-duş, çamaşırhane ve bulaşıkhane gibi hizmetlerin yapımının da  tamamlandığını ve  mevsimlik tarım işlerinin istifadesine sunulduğunu kaydetti. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi