Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer,  Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.


Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Programı kapsamında İkizce’deki çalışmalarını tamamlayan Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer, İkizce’de mevsimlik tarım işçileriyle görüşmeler yaptıklarını söyleyerek, “Mevsimlik tarım işçilerinin hizmet verdikleri üreticileri, bu işçileri koordine eden dayıbaşlarını, yerel halkı, yerel idari birimler gibi hizmet birimlerini, çocuk işçiliği, çocuk hakları ve sosyal haklar gibi konularda bilgilendirmek ve çocukların öğrenim görmesine destek olmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı tamamladık” diyerek,  Vali Balkanlıoğlu’na detaylı bilgi verdi.


Gülderer,  İkizce’de bahçelerden 72 işçi ailelerin çocuklarını aldıklarını, 58 aileyle birebir görüştüklerini, 30 dayıbaşı ve 26 köyde 20 muhtarla çalıştıklarını, aile çalışması yaparak, bilgilendirmelerde bulunduklarını ifade etti ve bunu 30 kişilik bir gönüllü ekiple gerçekleştirdiklerini kaydederek, Ordu’da Çocuk İşçiliğinin Önlenmesine yönelik yapılan çalışmaların tüm illere örnek olduğunu sözlerine ekledi.


"Yoğun çaba sarf ediyoruz"

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Çocuk işçiliği önlemek için yoğun çaba sarfediyoruz. Bu çocuklarımız genellikle okullarından ayrı kalıyor. Bu nedenle Ordu'ya gelen çocuklara eğitim verdiriyoruz. Türkiye'de mevsimlik işçiler konusunda Ordu örnek il seçildi. Yaptığımız çalışmalar diğer illere de örnek gösteriliyor. Mevzuatlara göre çocukların kaç yaşından sonra çalışacağı bellidir” diyerek, Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer ve ekibine İkizce İlçesi’nde Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Programı kapsamında yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.


Ziyaretin sonunda, Genç Hayat Vakfı Genel Müdürü Uğur Gülderer, verdiği katkılardan dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir plaket takdim etti.
Ordu Yorum

 

 

Editör: Haber Merkezi