Altınordu Belediyesi tarafından yürütülen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ sona erdi. Fındık hasat sezonu öncesi Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerin çocuklarına yönelik yürütülen projede minik öğrencilere çeşitli konularda eğitim verildi. Düzenlenen eğitimlerin ardından minik öğrenciler düzenlenen programla hünerlerini sergiledi. Uzunisa Mahallesi’nde bulunan Mevsimlik İşçi Kamp alanında düzenlenen programa Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Proje Koordinatörü Ömer Dede, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ve aileleri katıldı.

 ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ kapsamında düzenlenen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programa katılan ve bir konuşma yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, proje kapsamında yapılan etkinliklerin ve verilen eğitimlerin gelecek yıllarda daha da geliştirilerek devam edeceğini söyledi. Çocukların geleceğimiz olduğunu ifade eden Başkan Tekintaş, “Uzunisa Mahallesi geçmişten bu güne özenle hazırlanarak mevsimlik tarım işçilerine hizmet ediyor. Bu alan 2017 sezonunda çok güzel etkinliklere vesile oldu. Bugün yapılan programlarla çocuklarımız hem güzel bir gün geçiriyor hem de çeşitli konularda eğitimler alıyor. Gelecek yıllarda da bu eğitimleri geliştirerek devam ettireceğiz. Biz çocuklarımızı bahçede çalışan olarak görmek istemiyoruz, biz onları elleri kalem tutan, eğitim alan bireyler olarak görmek istiyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz bu sebeple iyi çalışarak onları geleceğe hazırlamamız gerekiyor” dedi.

Düzenlenen programa katılan Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ise konuşmasında mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı alanlardaki şartların önceki yıllara göre daha iyi hale geldiğini belirtti.

Düzenlenen ‘Fındık İşçilerinin Çocuklarına Yönelik Çocuk İşçi Değil İstikbaldir Projesi’ etkinlikleri sihirbaz gösterileri ve fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi