Ünye’de Eskikızılcakese Mahallesi yakınlarına yapılması planlanan çöp ayrıştırma alanı ile ilgili olarak son günlerde kamuoyunda oluşan eleştirilerle ilgili değerlendirmeler sürüyor. 
Bu kapsamda Kent Konseyi üyeleri Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Ayşe Yalın başkanlığında Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı ziyaret etti. 


Ziyarette bir açıklama yapan Başkan Çamyar, Ünye’de 32 yıldır çöpün denize sıfır bir alana döküldüğünü, bu tablonun bu şekliyle kalamayacağını ve mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.


Bu kapsamda Ünye Çimento ile çöplerin yakıt olarak kullanılması yönünde bir protokol imzalandığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, firmanın bununla ilgili 30 milyon liralık bir yatırım yapacağını söyledi. Çamyar, “Öte yandan ayrıştırma tesisi ile ilgili seçilen alan doğru mudur noktasındaki tartışma devam ediyor. Gayet normaldir ki adında çöp olan hiçbir unsuru hiçbir mahallemiz kabul etmeyecektir. Ancak Ünye’mizin yıllardır süren bu çöp sorununun da bir an önce çözülmesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyemiz sizlerin önerileri ve bilimsel veriler ışığında değerlendirmeye devam ediyor. En son Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimizle yaptığım görüşmede alternatif yer önerilmesi durumunda değerlendirmeye açık olduklarını ifade ettiler. Ünye Belediyesi’nden arkadaşlarımızda bu konu üzerinde çalışıyorlar. Önerileri Büyükşehir Belediyesine sunacağız” diye konuştu. İHA

 

Editör: Haber Merkezi