Muhalefetin erteleme önerisi kabul görmedi…

Yoğun pandemiye rağmen, 65 yaş üstü meclis üyelerinin de katılamadığı meclis, muhalefet üyelerinin ertelenmesi önerisine rağmen başkan ve yönetim tarafından apar topar yapıldı. 

Gündem coronadan çok, borçlanma idi… 

Bu toplantıda Coronavirüs’ün vatandaşın ekonomisine yarattığı zararları konuşulacağı düşünülür iken, 36 maddelik toplantı herkesi şaşırttı. Ayrıca bu kararların sadece 2 maddesinin coronavirüs sebebiyle ekonomik önlemler üzerine olması, geri kalan maddelerin çoğunun ise borçlanma ve de imar üzerine olması kafaları karıştırdı. 

170 milyon borçlanma yetkisi alındı…

Başkan hariç 65 yaş üstü meclis üyelerinin katılamadığı ve de basın organlarının alınmadığı meclis toplantısında, belediye 170 milyon borçlanma yetkisini aldı. Muhalefet adına söz alan Onur Çam, “Ordu Büyükşehir belediyesinin borçlu yapısının üzerine bu borçları alması konusunda, döndüremeyeceğimiz bir düzene girilmemesi gerektiğini hatırlattı. Hizmetin tabi ki çok önemli olduğunu, fakat ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorunda olduğumuzu dile getirdi. Ayrıca virüsle uğraştığımız bu dönemde, bu kadar önemli borçlanmaların karara bağlanmasını yanlış bulduğunu belirtti.” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi