OrduYorum/Hasan Özata

          Altınordu Ziraat Odası dün  bir otelde verdiği öğlen yemeğinde üreticilerle bir araya geldi. Yemekte kısa bir konuşma yapan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt geçen iki yılda yaptıklarının bir kısmını üreticilerle paylaştı.  Tamamı üreticilerden olan yemeğin kalabalık olması ise dikkatlerden kaçmadı. Yemeğe katılan üreticilere hitaben kısa bir konuşma yapan başkan Cörüt, özellikle yaptıklarını anlatırken gelecek dönemde neleri planladıklarını da kısaca ifade etti.

              Cörüt konuşmasında şu konulara dikkat çekti;" Binayı da sizlerin hizmetine sunduk. Çiftçilerimizin daha rahat ve daha kolay işlerini yaptırabilmeleri için biz bunu önemsedik ve hizmete sunduk. Bunun yanında toprak tahlil laboratuarımız, 200 kişilik toplantı salonumuz ve birimlerimizden oluşan, ayrıca değişik birimlerimizden oluşan bir hizmet binası meydana getirdik. Bunun yanında üreticilerimizin refah seviyesini yükseltmek için projeler geliştirdik. İlk projemiz 30 Martta don olayı vardı ondan esinlenerek DOKAP tarım il müdürlüğü üniversite ve Altınordu Ziraat Odası olarak tavuk kümesi projesi yaptık. Şu anda elli tane kümesimiz var.200 tane müracaatımız var. Geçen hafta itibarı ile ilk ürünlerimiz geldi.134 bin adet yumurtayı Altınordu ziraat odası markası ile İstanbul piyasasına gönderdik. Bundan sonra da Altınordu ziraat odasının Altınordu adı altında markalaştığı diğer ürünlere de yöneleceğiz.

             Daha ileriye dönük projelerimiz var. Fındık altı koyunculuk projemiz var. Bu projede yine DOKAP üniversite, tarım il müdürlüğü ve Altınordu ziraat odası olarak çalışmalarımız devam ediyor ve en kısa zaman da bu projeyi de hayata geçireceğiz. Bizim amacımız üreticilerimize hizmet etmek, gece gündüz demden üreticilerimizin emrinde olmak bundan dolayı da biz hiç üşenmedik iki yıldan bu yana dur durak demeden çalışıyoruz. Yeni projelerimiz var. Bunun yanında lisanslı depoculuk var. çok önemsiyoruz. Çünkü fındık üreticilerimiz çok mağdur. Bu yıl fındık fiyatı her ne kadar yüksek olsa da önümüzdeki yıllar fındık fiyatlarının ne olacağı belli olmaz. Ama biz bu yıl itibarı ile inşallah ağustos veya eylül ayı itibarı ile lisanslı depoculuğu hizmete geçirmeyi düşünüyoruz, tabi ki bunu birlikte başaracağız.

          Biz üreticilerimizden aldığımız destekle bu projeleri gerçekleştireceğiz. Bunun yanında bölgemizde hayvancılığı geliştirmek için yem fabrikası kurmayı düşünüyoruz ve bunun da çalışmalarına devam ediyoruz. En kısa zaman da yem fabrikasını da hayata geçirip tavukçulukta olduğu gibi fındıkta kivide olduğu gibi inşallah hayvancılığı da bu bölgede geliştirmeyi düşünüyoruz.

Tabi ki ileriye dönük daha farklı projelerimizde olacak. Kivicilerimiz için soğuk hava deposu yaptırdığımız binanın alt katında 500/600 metrekare alanı kivicilerimize soğuk hava deposu yaptırıp orada kivilerini muhafaza edip ürünlerini hak ettiği değere satmalarını sağlayacağız.

          Bizim yönetim olarak yegane amacımızın siz üreticiler ve çiftçilerimizin refah seviyesini yükseltip köyden kente göçü önlemek. Bizler bu projeler bazında üreticilerimize destek olmak. Tabi ki hibe projeler var bunları da araştırıp üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu projeleri de geliştirdikçe bölgemizde farklı ve güçlü bir şekilde Altınordu ziraat odası üreticilerinin karşısına çıkıp üreticilerine her zaman destek olacaktır dedi.

Editör: Haber Merkezi