Atatürk spor salonunda düzenlenen etkinliğe Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, KYK İl Müdürü Fatih Azgı,  Altınordu İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Güneş, Altınordu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Meydan, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezayi Akarsu ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer” 97 yıl önce bugün samsun ufuklarından doğan milli mücadelenin başlangıcı olan o heyecanla hepinizi saygıyla sevgiyle selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum.  19 mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. Bu tarihten yaklaşık 100 yıl önce hasta adam olarak nitelenen Osmanlı imparatorluğunun parçalanma süreci masa başında planlanmıştı. 1. dünya savaşı başladığında Osmanlı imparatorluğu farklı cephelerde yer almak için yapmış olduğu girişimlerde kendisi itilaf devletleri arasına kabul edilmemiştir. Hesap belliydi çünkü orta Asya’nın doğusunda demiri eriterek çıkmış olan bir millet nasıl olurda Anadolu’yu yurt tutardı. İşte bu milleti bu Anadolu’dan söküp atmanın planı hazırlanmıştı. 4 yıl süren bir savaş süreci içerisinde 30 Ekim Mondros mütarekesiyle planlanan ve yurdun her köşesine asker çıkarmaya başlayan işgal kuvvetleri artık Anadolu da sadece elinizi koyduğunuz Ankara etrafında kalmış gibi görünüyor. Bu milleti tanımıyorlardı, bu millet tarihe çıktığı günden itibaren hiç bir zaman esaret altında olmamıştır ve olmayacağına ant içmiştir. 19 mayıs demek Mondros mütarekesini, serv antlaşmasını bir daha yükseltmemek üzere tarihin çöplüğüne gömmek demektir. Değerli genç arkadaşlarım, o gün hesaplanan Lozan da çöplüğe atılan ancak insanların kafasından silemediğimiz hesaplar, bugün yine aşama aşama önümüze çıkmaktadır. Biliyorsunuz ve görüyorsunuz ülkemiz son dönemlerde bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu ülke dün olduğu gibi bugünde bedel ödemektedir. Belki bu bedel yarında ödenecektir. Bize düşen asli görev bu görevden hiçbir zaman kaçmamak bu görev uğruna canını kanını feda etmiş olan şehitlerimizin anısını her zaman yaşatmak her zaman saygı duymaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tekrar milli mücadeleyi başlatan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşları ve bütün şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.


Konuşmaların ardından spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Madalyaları verildi. Program Ordu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan halk müziği şöleni ve davul-ritim Show gösterisiyle sona erdi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi