Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti Ordu Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı"na katılmak üzere Ordu’ya geldi.

Ordu'da yeniden dirilişi ortaya koymak istediklerini ve bu yeniden dirilişle Ordu'yu daha farklı yerlere taşımak istediklerini vurgulayan Erdoğan, meydana gelen heyelanlarda ve diğer olaylarda hükümetin anında Ordu'nun yanında olduğunu söyledi. 

Şehir hastanesi açıklaması

Aday tanıtımının yapılacağı stat dışında bekleyen vatandaşlara da seslenen Erdoğan, her türlü desteği Ordu’ya vermeye devam edeceklerini söyledi. Şehir Hastanesine ilişkin yer durumu hakkında ve diğer her şeyin hazır olduğunu, ihalesini yaptıklarını belirten Erdoğan, TOKİ konutlarının yapıldığı Memurkent yakınında şehir hastanesini yapacaklarını ifade etti. 

Bölgenin çevre yoluna da yakın olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bizim buralarda attığımız adımlarla bilesiniz ki büyükşehirlerimizde sadece bu şehir hastanelerini yapıyoruz. Onun için Ordu da buradan nasibini ayrıca almış olacak." dedi. 

Tüm Ordululara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordu şanına yakışanı geçen seçimde yaptı bu seçimde de yapacağına inanıyorum. Bu heyecanı 31 Mart’a hep birlikte taşıyacağız. Ordu öncü şehir demektir.” dedi.

Çevre yolu Martta açılacak…

 

Ordu’da geçtiğimiz yıl yaşanan Sel afetine dikkat çeken Erdoğan; “ Sel afetinde çok önemli bir köprü yıkıldı. Hemen müdahalemizi yaptık. Kısa bir sürede köprüyü yaparak açılışını gerçekleştirdik. Ordu Çevre Yolu’nun birinci kesimini mart ayının başında hizmete açıyoruz. İkinci kesimi ise 2020 yılında bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.

 

Gönül belediyeciliği…

 

Ak Parti’ye 2001 yılından beri hizmet etmiş herkese teşekkür eden Erdoğan, toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş'a ve ilçelerdeki tüm belediye başkanlarına teşekkür etti, seçimlerde büyükşehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek adaylara başarı dileğinde bulundu.

 

“Hesabi değil hasbi olun…”

 

Ordu’nun tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inandığını belirten Erdoğan; “AK Parti kadroları bu seçimde daha çok çalışacak. Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte yücelteceğiz. Ne çektiysek hesabi olanlardan çektik. Onlarla yürüyemedik. Onlar yol ve dava arkadaşı olamadılar. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular ama yolda trenden indiler. Bir daha da bu trene binemediler. Hasbi olalım, davayı iktidara taşıyalım; nefsimizi değil.” diye konuştu.

 

Ordu’ya 21 katrilyon yatırım

Ordu’ya yapılan yatırımları aktaran Erdoğan; “Biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Ordu’ya 21 katrilyon yatırım yaptık. Ordu’ya, Ünye’ye, Fatsa’ya, Altınordu’ya gençlik merkezleri, spor sahaları, yüzme havuzları kazandırdık. Yapımında yüzde 90 ilerleme sağladığımız stadyum bu sene içinde açılacak. Sağlıkta topal 38 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. İhale süreci devam eden 900 yataklı şehir hastanemizi de inşallah Orduluların hizmetine sunacağız. Son 16 yılda Ordu’ya toplamda 34 kilometre uzunluğunda 27 adet tünel inşa ettik.” dedi.

 

Fındık üreticilerine destek…

Erdoğan; “Fındık üreticilerimizi her zaman destekliyoruz. Üreticilerimize 309 milyon lira tutarında fındık desteği verdik. Ordulu çiftçilerimize son 16 yılda toplam 3 katrilyon lira tutarında destek sağladık. Yaklaşık 46 bin Ordulu işverenimize 852 milyon tutarında teşvik sağladık.” dedi.

Adaylar açıklandı…

Konuşmasının ardından Erdoğan tek tek belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti, Akkuş, Çatalpınar, Gülyalı, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey olmak üzere 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. Cumhur İttifakı kapsamında Çamaş ve İkizce ilçelerinde aday göstermeyerek, MHP'nin adaylarını destekleyecek. Çamaş'ta Mahmut Ayparçası, İkizce'de Osman Kaygı, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu. AK Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hilmi Güler olarak açıklanmıştı.

AK Parti'nin Ordu ilçe belediye başkan adayları şöyle: "Akkuş'ta İsa Demirci, Altınordu'da Aşkın Tören, Aybastı'da Beytullah Geçtan, Çatalpınar'da Ahmet Türe, Çaybaşı'nda Hüseyin Semiz, Fatsa'da İbrahim Ethem Kibar, Gölköy'de Fikri Uludağ, Gülyalı'da Talip Şen, Gürgentepe'de Yaşar Şahin, Kabadüz'de Yener Kaya, Kabataş'ta Yakup Yılmaz, Korgan'da Tuncay Kiraz, Kumru'da Yusuf Yalçova, Mesudiye'de İsa Gül, Perşembe'de Mustafa Saim Tandoğan, Ulubey'de İsa Türkcan, Ünye'de Hüseyin Tavlı." Ordu Yorum/Neşe Çakar Erkin

 

Editör: Haber Merkezi