Ordu Yorum/Celal Yıldız

Şanlı tarihe ve büyük bir medeniyete sahip olan Türk Milleti’nin özgürlüğü ile bağımsızlığının simgesi olan Cumhuriyet’in 91. yılı Ordu’da coşkuyla kutlandı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın protokol ve vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören resmi geçidin ardından son buldu. 

“Atatürk diktatörce hareket etmedi”
Sözlerine Karaman’ın Ermenek İlçesi'ndeki kömür ocağında su baskınında mahsur kalan 18 işçinin bir an önce kurtarılması dileğiyle başlayan Ordu Valisi, “91. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Atatürk diktatörce hareket etmedi. Halkın gücünü arkasına aldı. Bu sayede başarılar elde edildi, savaşlar kazanıldı. Bugün cumhuriyet bilincinin gençlere çok iyi izah edilmesi lazım. Halktan güç almayan bir takım odakların halk adına karar vermesi ve halk adına doğruları lanse etmesi artık sona erdi. Bunu herkesin bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetimiz giderek olgunlaştı”
“Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir” diyen İrfan Balkanlıoğlu, “Cumhuriyette egemenlik halka dayanıyor. Cumhuriyetimiz giderek olgunlaştı. Bu sayede medeni milletler arasında yerimizi aldık. İnşallah halkımız birlik ve beraberliğini sonsuza kadar muhafaza eder. Ne zaman aramıza fitne fesat girerse vatanımız tehlikeye girer” açıklamalarını yaptı. Ordu Anadolu Lisesi öğrencisi Ecem Naz Akpınar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birincilik elde etti ve ödülünü Ordu Valisi’nden aldı.

Editör: Haber Merkezi