Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, yaptığı konuşmada; “Mustafa Kemal Paşa’nın Çankaya Köşkü’nde arkadaşlarına “yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” diyeli tam 96.yıl oldu. Gazi Mustafa Kemal’in en büyük eserim dediği “Cumhuriyet” nedir?

Cumhuriyet siyasal bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla taçlandırılması,bu nedenle de üretime ,özellikle de sanayileşmeye önem verilmesi anlamına gelir.Her şeyden önemlisi Cumhuriyet sanayileşmedir.

Cumhuriyet,Atatürk’ün dediği gibi kültürdür; çağdaş müziktir,tiyatrodur,operadır,baledir,Bu nedenle Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür. Cumhuriyet, bilimsel bilginin gerçek yol göstericiliğinde başta eğitim olmak üzere hayatın her alanında kararlılıkla yürümek demektir.

Cumhuriyet,yurtta ve dünyada barışı savunmak ,komşularıyla dostluk pınarı oluşturmak demektir. Cumhuriyet, laik değerleri korumak demektir. Özetle , Cumhuriyet hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü,ilkelerine bağlılık ,her alanda ve daha fazla nitelikli üretim,bilimsel bilginin yol göstericiliğine dayalı eğitim,yurtta ve dünyada barış değerlerini savunmak demektir. Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde Aziz Türk Milletinin kanıyla,canıyla kurulan Cumhuriyetimizi ,tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak ve yüceltmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.” dedi. Ordu Yorum/Neşe Altaş

                                                                      

Editör: Haber Merkezi