Vali Sonel’in mesajı şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur. Milletçe, başarılarımızın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün, 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesiyiz. Öğüt verilen değil, sözü dinlenen, başarıları örnek gösterilen bir ülkeyiz.

 

Cumhuriyetimiz; kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçenleri rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi