Altınordu ilçesinde Vali Konağı ile Soya kavşağı arasında bulunan 4.3 km’lik yolun altyapısını sil baştan elden geçiren Büyükşehir Belediyesi, Orduluların gezi, yürüyüş ve piknik yapmak için yoğun olarak kullandığı güzergâh üzerindeki hummalı çalışmalarına devam ediyor.

Proje ihale edildi

Bulvar üzerinde altyapıyı tamamlayarak sıcak asfalt çalışmalarına başlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gazi Köprüsü’nden Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonuna kadar olan 2 km’lik bölüm üzerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu yapacak. İhalesi gerçekleştirilen projenin yapım çalışmalarına kısa zamanda başlanılacak.

Sahil kesimindeki güzelliği ve canlılığı artıracak proje kapsamında; 2.9 m genişliğinde bisiklet yolu, 3.5 m genişliğinde koşu yolu ve 2 m genişliğinde yürüyüş yolu yapılacak. Bisiklet yolu, koşu yolu renkli asfalt ve yürüyüş yolu baskı beton olacak.

Daha yaşanılabilir bir şehir inşa ediyoruz

Başkan Enver Yılmaz, sürdürülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Daha yaşanılabilir bir şehir inşa etmek için çalışıyor, bu kapsamda Altınordu ilçemizin sahil kesimini yeniden düzenliyoruz. Akyazı Mahallesi’ndeki 2 km’lik güzergâh boyunca yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu yapacağız. İhalesini gerçekleştirdiğimiz projenin yapım çalışmalarını da kısa sürede başlayarak projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi