Kulübün akademik danışmanı Öğr. Gör. Dr. V.Yasin Akyüz’ün açılış ve sunumuyla gerçekleşen gösterisinin stil ve koreografisini usta çalıştırıcılar Fridon Koncelıdze ve Duygu Başara gerçekleştirdi. Tango, Salsa, Çaça, Lirik Dans ve Toplu dansların sergilendiği tanıtım gösterisinde kulüp başkanı Göksu Şahin ile kulüp üyelerinden Deniz Kotancı, Yunus Arslan, Canan Kuru, Salih Er, Ahmet Berk Suray, Larissa Türköze, Belgin Ünlü, Mustafa Çirkin, Yusuf Ziya Kenanoğlu, Elif Epçimoğlu, Nupelda Çiçek, Sultan Köroğlu ve Türker Büyük dans performanslarını sergiledi.

ODÜ’lü öğrencileri 2016-2017 faaliyet programları hakkında bilgilendiren Öğr. Gör. Dr. V.Yasin Akyüz, “Modern Dans Kulübü genç ve yeni bir kulüp. Geçen yıl 8’incisi düzenlenen Üniversiteler Arası Dans Yarışması’na Karadeniz Bölgesi’nden katılan ilk üniversite olduk. İlk 10 ekip arasına kalmayı başardık. ODÜ’den bu yarışmaya katılan bir ekip olarak büyük övgü ve destek gördük. Bu yıl daha büyük başarılar elde etmek için çalışıyoruz. Kulüp olarak iddialıyız. Hobi sınıfları, gösteri ekibi, yarışma ekibi olarak üç ayrı kulvarda etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. ODÜ’lüleri dans etmeye çağırıyoruz” dedi.

Modern Dans Kulübü etkinliğinin ardından, Sahne Performansları Kulübü’nün anıtım etkinliği gerçekleştirildi. Kulübün Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Timur Eşigül, açılış konuşması ile kulübün yeni akademik yılda gerçekleştirmeyi planladığı etkinlikler hakkında öğrencileri bilgilendirdi: “Bu akademik yılda Barış Manço temalı pop konseri, rock, halk müziği dalında müzikli danslı sahne performansları hazırlamayı ve 15 günde bir kulüp bünyesinde üyelerimizle müzik dinletileri hazırlayarak ODÜ’lü öğrenci arkadaşlarımızı faal ve sosyal bir kampüs yaşamı oluşturmak için iş birliğine çağırıyoruz. Güzel etkinlikler planlıyoruz. Öğrenci etkinliklerimizin yanı sıra, profesyonel sahne performansçılarıyla ODÜ’lüleri buluşturmayı arzu ediyoruz. Üniversitemiz olanakları dâhilinde bağlama sanatçısı Müslüm Eke ile Kültür Bakanlığı kaval sanatçısı Mustafa Eke’yi “Bir Tel Bir Nefes” adlı albümlerinde yer alan, Anadolu’nun farklı yörelerine ait türküleri Ordu Üniversitesi’nde icra etmek, bu sanatçıları ODÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerle söyleşi etkinliğinde buluşturmak üzere kulüp bünyesinde davet etmek istiyoruz. Bunun yanı sıra sahne performansları alanında uzman akademisyenlerle bağlantılar kurarak kulüp faaliyetlerini arttırmayı öngörüyoruz. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. A. Maruf Alaskan’ı ut resital ile ut icrası ve yapım-bakım-onarım atölyesi vermek üzere üniversitemize davet etmek için bağlantılar kurmaya başladık” dedi.

Öğr. Gör. Timur Eşigül’ün tanıtım ve bilgilendirme konuşmasının ardından, kulüp üyelerinden Alptekin TÖREN, Oğuzhan Kandemir ve Tuğçe Nur Usta ODÜlü öğrencilere müzik dinletisi sundu. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi