Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Altınordu’daki yolların giderek daralması hakkında konuşan Şehir Plancıları Odası Ordu Temsilcisi Birol Yılmaz, olaya çift yönlü bakılması gerektiğini ifade etti. Yılmaz, “Taşıt yolları daralıyor ama yaya yolları genişliyor” diye konuştu.. Araç yollarındaki daralmanın yayaların taşıt yolundan yürümemesi için yapıldığını bildiren Yılmaz, bu tür daraltma yapılırken araç trafiğinin aksatılmaması gerektiğini kaydetti.


“Çift yönlü düşünmek gerek”


Daralmanın çift yönlü düşünülmesini isteyen Birol Yılmaz, “Kent merkezinde belli cadde ve sokaklarda belli bölümlerde taşıt yollarının daraltıldığı doğru. Tabi bu olaya iki yönlü bakmak lazım. Taşıt yolları daralıyor ama yaya yolları yani kaldırımlarda genişliyor. Bu tür yol daraltmaları yapılırken taşıt trafiğini aksatmayacak biçimde düzenleme yapılmalı” şeklinde konuştu.


“Yayalar yine araç yolunda yürüyor”


Yılmaz, “Taşıt yolarının daraltılmasındaki amaç, yaya trafiğinin yoğun olduğu alanlarda yayaların taşıt yoluna taşmadan güvenli ulaşımını temin etmek olmalı. Ancak bu tür bölgelerin bir bölümünde maalesef yayalar için genişletilen bu kaldırımların araç otoparkı olarak kullanıldığını ve yayaların taşıt yolunda yürüdüğünü gözlemliyoruz. Bunun önüne geçilemediği zaman yapılan bu çalışmalar hem taşıt hem yaya trafiğini son derece olumsuz etkiliyor” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi