Perşembe ve Kumru’da yapılmak istenen taş ocakları ile ilgili Ordu İdare Mahkemesi bilirkişi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün yazıları gereği (YD) yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Duruşmalı devam eden oturumlar sonucu kararlar daha sonra yazılı olarak taraflara bildirilecek.

 

"Turizm bölgesine yakışmaz"

 

Vatandaşlar Hayrettin Memiş ve Ertuğrul Ağca, Perşembe’de yapılmak istenen taşocağı için verilen yürütmeyi durdurma kararının çevreyi koruma anlamından önemli olduğunu belirterek; "Çalışma daha başlamadı. Bu nedenle yıkım yaşamadık. Burası turizm bölgesi, böyle bir yerde taş ocağı mı olur? Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün raporunda burasının tarım arazisi olduğu belirtiliyor ve taş ocağını uygun görmüyor. Mahkemenin halkın lehine karar vereceğine inanıyoruz.” dedi.

 

"Ocaktan zarar görüyoruz"

 

Mustafa Fazıl ve Çakır Çalparmak ise Kurmu'ya yapılmak taşocağı ile ilgili şöyle konuştu: "Kumru’da taş ocağı faaliyeti varken yürütmeyi durdurma kararı verildi. Taş ocağı mahalle içinde, bu nedenle de çok zarar görüyoruz. Bu taş ocağındanhem şirket hem de Kumru Belediyesi malzeme alıyor. Yürütmeyi durdurma kararından sonra, şirkete, mahkeme tarafından çalışma alanını tehlike yaratmaması için düzenleme süresi verildi. Ancak şirket süreci kötüye kullanıyor ve çalışmayı devam ettiriyor. Ayrıca burada inceleme yapan Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün de taş ocağının çevre ve toplum sağlığı açısından zararlı olduğuna dair raporu var.” Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi