Çanakkale Eceabat’ta, 57. Piyade Alayı’nın taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Kışla mevkiinde Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından “Dedeciğim Ben Geldim” sloganı ile gerçekleştirilen kampa 5 binden fazla izci katıldı.

  

Kampta, Çanakkale Savaşları’nın 101. yılında “Her Şehide Bir Yasin, Hedef 253 Bin” projesi kapsamında okunan yaklaşık 400 bin Yasin-i Şerif, binlerce izcinin katılımıyla şehitlere hediye edildi.

 

25 Nisan 2016 tarihinde sabah namazının hemen öncesinde hazır kıt’a olan izciler, toplu şekilde sabah namazı kıldılar ve ardından 101 yıl önceki gibi kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yaptılar. “Kınalı Hasan” gibi saçlarına kına yakan izciler, başlarında “Enveriye Kabalağı” ve sırtlarında “Dedeciğim Ben Geldim” yazan cepkenleriyle Mehter Marşı eşliğinde Conkbayırı’na doğru yola çıktı. İzciler, askerler, siviller, üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin yer aldığı yürüyüş kolu, 57. Alay’ın kullandığı yolu takip ederek patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yaklaşık 17 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdi. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi